1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zeynep’in Tüm Kitapları Konteynerde Gitti

Zeynep’in Tüm Kitapları Konteynerde Gitti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömerdağı Mahallesi’nde 20 Eylül’de yaşanan sel felaketi, Taşan dere kenarındaki evleri ve ahırları etkiledi. 20 Şubat 2020’de Khoy kentinde meydana gelen depremin ardından zarar gören ev sahiplerine dağıtılan bir konteyner, sel sularıyla 200 metre sürüklendi. Bu anlar, çevrede bulunanlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Zeynep Şener, Şener ailesinin 7 çocuğundan biri olarak konteynerde ders çalışırken selin gelmesi sonucu son anda kurtulmuş. Üniversite sınavlarına hazırlanan Zeynep, tüm kitaplarının sel sularıyla kaybolmasına tanıklık etti.

Ailesinin geçimini çiftçilikle sağlayan baba Servet Şener, selin geldiği saatlerde cuma namazında olduğunu belirtti. Konteyner ailenin yaşam alanıydı ve sel sularıyla 200-300 metre sürüklendi. Şener ailesi şu anda mağdur durumda ve dışarıda kalmış durumda.

Mahallede yol, köprü ve tarım arazilerinin zarar gördüğü için Devlet Su İşleri, Büyükşehir ve Başkale belediyesine bağlı ekipler temizlik çalışmalarını başlatmış durumda. Mahallenin eski muhtarı Miraz Acar, her yıl sel felaketine maruz kaldıklarını belirterek Devlet Su İşleri’nden yardım istedi. Ayrıca geçen yıl başlanan dere yapımının tamamlanmadığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeynep’in Tüm Kitapları Konteynerde Gitti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin