1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İnovasyonda Kadın Programı’nda 1 Milyon TL Ödül Dağıtıldı

İnovasyonda Kadın Programı’nda 1 Milyon TL Ödül Dağıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından düzenlenen “İnovasyonda Kadın Programı”na bu yıl 31 kadın girişimcinin katılımıyla gerçekleştirilen 8. etkinlik sonucunda ödül kazananlar belirlendi. Hakem heyetinin değerlendirmesi sonucunda, girişimci kadınların geliştirdiği 6 proje toplamda 1 milyon TL değerinde ödüle layık görüldü.

Demirören Medya’nın medya sponsoru olduğu etkinlikte başarılı olan kadın girişimciler törenle duyuruldu. Ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, İstanbul Valisi Davut Gül ve KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar verdi. Bayraktar, programda yaptığı açılış konuşmasında, inovasyonun öneminden bahsederek Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi ile ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Bugüne kadar yaptıkları projelerle toplumsal hayatta kadın temsilini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, inovasyonun ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlardan biri haline geldiğini ifade etti. Kadınların yaratıcı bakış açıları ve girişimcilik dünyasına kattığı zenginlikten bahsederek inovasyon ekosisteminde kadınların yer almasının önemine değindi.

Programa 2700’den fazla kadın girişimcinin başvurduğunu belirten Bayraktar, bu kapsamda düzenlenen kamplara katılan 235’ten fazla kadın girişimcinin eğitim aldığını ve 42’sinin kendi şirketini kurduğunu açıkladı. Kuluçka kategorisinde ödül alan girişimciler ve projeleri şöyleydi:

– Birincilik ödülünü Merkür Savunma projesi ile katılan Melike Bağcı kazandı.
– İkincilik ödülünü HER projesi ile katılan Selen Tavtın kazandı.
– Üçüncülük ödülünü Palgae projesi ile katılan Eylül Er kazandı.

Ödüllerin verilmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, başarılı kadın girişimcilerin toplumsal zenginliklere katkı sağlayacağını belirterek, inovasyon ve teknoloji alanında kadınların varlığının önemine vurgu yaptı. Ayrıca Demirören Medya’ya da sponsorluklarından dolayı plaket verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnovasyonda Kadın Programı’nda 1 Milyon TL Ödül Dağıtıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin