1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Organ Nakli Kongresi: Türkiye Dünyada Organ Naklinde Lider Ülkeler Arasında

Organ Nakli Kongresi: Türkiye Dünyada Organ Naklinde Lider Ülkeler Arasında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’de organ nakli merkezlerinde gerçekleşen başarılardan bahsederek, ülkenin dünyanın en iyi organ nakli yapan 5 ülkesinden biri olduğunu vurguladı. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Organ Nakli Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bu alandaki ilerlemesine dikkat çekti.

Memişoğlu, Türkiye’de ilk böbrek naklini gerçekleştiren Mehmet Haberal’ın öğrencisi olduğunu belirterek, hocasının önemli katkılarından bahsetti. Türkiye’nin organ nakli alanında geldiği noktanın büyük bir gelişme olduğunu ifade eden Memişoğlu, bu alandaki hedeflerinin daha fazla nakil gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, şehrin kültürel ve eğitimsel önemine vurgu yaparak, İstanbul’un dünyanın çeşitli yerlerinden insanların sağlık hizmeti almaya geldiği bir merkez olduğunu belirtti. Başkan Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’un bilim ve tıp alanındaki rolüne dikkat çekerek, düzenlenen kongrenin şehir için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kongrede, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Medawar Ödülü’ne layık görüleceği belirtildi. Bu ödülle Türk bilim insanı olarak önemli bir başarıya imza atacak olan Haberal, Türkiye’nin organ nakli alanındaki gelişimine katkı sağlayan isimler arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Organ Nakli Kongresi: Türkiye Dünyada Organ Naklinde Lider Ülkeler Arasında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin