1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. RTÜK Başkanı Şahin’den Sert Açıklamalar!

RTÜK Başkanı Şahin’den Sert Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şiddet içeren yapımlarla ilgili alınan tedbirler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Dizilerde toplumsal gerginliği artırabilecek sahnelerin karşısında son derece duyarlı olduklarını belirten Şahin, özellikle çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içeriklere karşı kararlar aldıklarını belirtti. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Üst Kurul üyelerinin desteğiyle ilke kararları aldıklarını ve bu kararların uygulandığını belirtti. Şiddet içeren sahnelerle ilgili izleme uzmanlarının raporlarını Üst Kurula sunduklarını ve sert yaptırımlar uygulandığını vurguladı.

Şahin ayrıca sosyal medya yayınlarına da değindi. Gelişmiş, demokratik ülkelerde hiçbir alanın düzensiz ve denetimsiz olamayacağını belirten Şahin, internet üzerinden yapılan yayıncılık da düzen içinde olmalıdır ifadelerini kullandı. Özellikle sokak röportajlarına ilişkin yapılan açıklamalara atıfta bulunan Şahin, bazı yayınların ahlaki değerleri zedelediğini ve cinsiyet ayrımcılığına yol açtığını belirtti.

Youtube’da yer alan şiddet içerikli yayınlara da değinen Şahin, bu yayınlarla mücadele etmek gerektiğini ve ahlaki boyutunun da olduğunu vurguladı. Çocukların Youtube’u sıklıkla kullandığını belirten Şahin, bazı yayıncıların terbiye yoksunu yayınlar yaptıklarını ifade etti. Aile kurumunun korunması gerektiğini ve toplumun ahlaki değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Narin Güran cinayeti üzerinden medyanın yayınlarını eleştiren Şahin, medyanın amatörce ve sorumsuzca davrandığını belirterek bu tarz yayınların toplumu olumsuz etkilediğini ifade etti. Kurulda kural tanımaz yayıncıların gündeme getirileceğini ve yayın ilkeleri ihlallerinin değerlendirileceğini belirtti.

Gündüz kuşağı programlarına da değinen Şahin, programların kalitesizliği ve yayıncıların yapıcı ikazlara aldırmamalarından şikayetçi oldu. Üst Kurulda alınan sert ilke kararlarının yakında uygulamaya konulacağını ve gereken adımların sert şekilde atılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RTÜK Başkanı Şahin’den Sert Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin