1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Son Tahminlere Göre: Ülkemizde Yağışlı Hava Devam Ediyor

Son Tahminlere Göre: Ülkemizde Yağışlı Hava Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışında kalan tüm bölgelerimizde yerel aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Orta ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Ankara ile Kırıkkale’nin güneyi, Erzurum’un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında İç kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 derece arasında azalma öngörülürken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi tahmin edilirken, yurdun güney ve doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, önümüzdeki 2 gün hava koşulları önemli ve riskli olacak. Yağışların etkili olduğu bölgelerde sel, su baskını gibi olumsuzluklarla karşılaşılabileceği uyarısında bulunuldu. Adana, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Ordu, Samsun, Trabzon ve Osmaniye illeri için sarı uyarı verildi.

Adana’da dün etkisini gösteren ve su baskınlarına neden olan “Süper Hücre”nin bugün de etkili olması bekleniyor. Batı Karadeniz’in kastamonu, Bartın, Zonguldak gibi bölgelerinde büyük miktarda yağış beklenirken, vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Son Tahminlere Göre: Ülkemizde Yağışlı Hava Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin