1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İstanbul ve Mersin’de Ortaya Çıkan Taşınmaz Skandalı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İstanbul ve Mersin’de Ortaya Çıkan Taşınmaz Skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İstanbul ve Mersin il müdürlüklerindeki taşınmaz skandalı, Sayıştay denetimi sonucunda ortaya çıktı. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan 350 metrekarelik alanda alkollü bir restoranın yapıldığı belirlendi. Ayrıca Sarıyer’de 5 bin metrekarelik alanda zaman zaman parti, gece eğlencesi, düğün gibi müzikli organizasyonların gerçekleştiği ancak herhangi bir spor faaliyeti yapılmadığı saptandı.

Ayrıca Sarıyer’deki 39 bin 635 metrekarelik alanda özel bir işletmeye fitness salonu verildiği tespit edildi. Bunun yanı sıra Sarıyer’deki 8 bin 200 metrekarelik alanda bir restoranın işletildiği ve kulüp binasının bir kısmının düğün ve organizasyonlar için kiralandığı belirlendi. Mersin Erdemli’de bulunan kamp eğitim tesisi olarak tahsis edilen 10 bin 280 metrekarelik alanın butik otel işletmeciliği yapan bir şahsa kiralandığı ortaya çıktı. Ayrıca otel tarafından taşınmazın bitişiğindeki SİT alanında bungalov evler yapılarak kullanım amacının dışına çıkıldığı belirtildi.

Sayıştay denetimi sonucunda ortaya çıkan bu usulsüzlükler, Bakanlık tarafından açıklanmadan önce büyük bir skandal olarak gündeme oturdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu yanlış tahsisler ve usulsüzlükler, camiaya ve kamuoyuna da büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu taşınmazların spor faaliyetleri için ayrılması gerektiği halde başka amaçlarla kullanılması, bakanlık yönetiminin ihmali olarak nitelendirildi.

Bu skandalın ortaya çıkmasının ardından Bakanlık tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor. Özellikle spor alanlarının başka amaçlar için kullanılması, sporun gelişmesine katkı sağlayacak tesislerin yanlış şekilde kullanılması spor camiasında büyük rahatsızlık yaratmış durumda. Usulsüzlüklerin en kısa sürede düzeltilmesi ve sorumluların hesap vermesi konusunda kamuoyunda büyük bir beklenti bulunmaktadır. Skandalın boyutu ve detayları, ilerleyen günlerde yapılacak açıklamalarla daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İstanbul ve Mersin’de Ortaya Çıkan Taşınmaz Skandalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin