1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ahılı Köyü’nde Korku Dolu Anlar! Sel Felaketi Atlattılar

Ahılı Köyü’nde Korku Dolu Anlar! Sel Felaketi Atlattılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırıkkale’nin Ahılı köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Kızıl Dağ’dan gelen sel suları, Ahılı Deresi’nin taşmasına yol açtı ve köprü ile bahçe duvarlarını yıktı. Tanrıverdi ailesine ait ev ve mandıra su altında kaldı. Bir kız çocuğu akıntıya kapıldı ancak komşuların yardımıyla kurtarıldı. Aynı şekilde mahsur kalan bir anne ve çocuğu da itfaiye ekipleri tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi.

Yetkililer, sel sırasında köydeki vatandaşları araç megafonuyla uyararak yüksek yerlere çıkmalarını sağladılar. İl Özel İdaresi ekipleri vidanjörlerle suları tahliye etti ve AFAD ekipleri ise zarar tespit çalışmalarına devam ediyor. Kapanan yollar ise iş makineleri ile tekrar ulaşıma açıldı.

Köyde yaşayan Adem Tanrıverdi, yaşadıkları zararları anlatarak eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini ve yaklaşık 12 ton arpa ve buğdaylarının ziyan olduğunu belirtti. Küçük kızlarının sel sularına kapıldığını ancak komşuları sayesinde kurtulduğunu ifade etti. Muhtar Davut Doğan ise Kızıl Dağı’ndan gelen suların sel felaketine neden olduğunu ve önlem alınmadığını söyleyerek, İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahılı Köyü’nde Korku Dolu Anlar! Sel Felaketi Atlattılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin