1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. PKK’lı Terörist Avustralya’da Yakalandı! – İa Haber

PKK’lı Terörist Avustralya’da Yakalandı! – İa Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü PKK/KCK’nın Avustralya yapılanmasında aktif faaliyet gösteren Çiğdem Aslan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucu yakalandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Avustralya’da bölücü terör örgütü adına gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere aktif şekilde katıldığı tespit edilen Aslan, MİT tarafından uzun süredir takip ediliyordu.

Üst düzey örgüt mensupları ile irtibatlı olan Aslan’ın İstanbul Havalimanı’ndan Avustralya’ya gideceği bilgisine ulaşıldı. Çiğdem Aslan, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortak operasyonla yakalandı. PKK/KCK’lı Aslan, sevk edildiği hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Canlı bomba saldırıları düzenleyen terör örgütü PKK/KCK’nın Avustralya yapılanması lideri olan Çiğdem Aslan, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı.

Çiğdem Aslan’ın terör örgütü adına gerçekleştirdiği eylem ve etkinliklere aktif şekilde katıldığı istihbaratı üzerine MİT uzun süredir Aslan’ı takip ediyordu. Aslan’ın Avustralya’da terör örgütü liderleri ile irtibat halinde olduğu ortaya çıktı. MİT, Aslan’ın Avustralya’ya kaçış planını öğrenerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM birimi ile ortak operasyon düzenledi.
Operasyon sonucunda PKK/KCK’lı terörist Çiğdem Aslan yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türk istihbaratının yürüttüğü başarılı operasyon sonucunda terör örgütü PKK’nın Avustralya’daki faaliyetleri büyük darbe aldı.

Çiğdem Aslan’ın terör örgütü PKK/KCK’nın Avustralya yapılanmasındaki liderliği ve canlı bomba saldırıları planlaması, Türkiye’nin terörle mücadelesi açısından büyük önem taşımaktadır. Avustralya’da terör örgütü PKK’nın faaliyet göstermesi ve Türkiye’ye karşı eylemlerde bulunması, uluslararası güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.
MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü iş birliği sayesinde PKK/KCK’nın Avustralya yapılanmasındaki liderlerden biri olan Çiğdem Aslan’ın yakalanması, terör örgütünün uluslararası arenadaki faaliyetleri üzerinde önemli bir engel oluşturacaktır. Türk istihbaratı, terör örgütü PKK’nın sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da etkin bir şekilde takip ederek gereken operasyonları başarıyla gerçekleştirmeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK’lı Terörist Avustralya’da Yakalandı! – İa Haber
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin