1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Trabzon’da Şiddetli Sağanak Felakete Neden Oldu

Trabzon’da Şiddetli Sağanak Felakete Neden Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde dünkü akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, birçok ev ve iş yeri zemin ve bodrum katlarını su bastı. Özellikle Araklı-Bayburt karayolu ulaşıma kapandı ve park halindeki araçlar su altında kaldı. Belediye ekipleri iş makineleriyle yollarda su tahliyesi ve temizlik çalışmalarına başladı. Karayolları ekipleri de Araklı-Bayburt karayolunu tek yönlü trafiğe açarak çalışmalarını sürdürdü.

İŞİTME ENGELLİ KAYBOLDU
Sürmene ilçesine Selin etkisiyle kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak henüz Demir’e ulaşılamadı.

SU BASAN HASTANEDE HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ
Araklı ilçesindeki Bayram Halil Devlet Hastanesi de sağanak sonrası su altında kaldı. AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri hastanede 38 hasta ve 30 personeli tahliye etti. Yoğun Bakım Ünitesindeki hastalar diğer hastanelere nakledildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
Araklı ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yaşanan taşkın sonrası mahsur kalan bir baba-oğul, DSİ ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU
Trabzon Valiliği önderliğinde Araklı İlçe Kaymakamlığı’nda kriz koordinasyon merkezi oluşturuldu. Bu merkezde, sel ve heyelanla ilgili ihbar alan bölgelere ekipler sevk edildi.

SEL GİTTİ ÇAMUR KALDI
Araklı ve Sürmene ilçelerinde meydana gelen sel sonucu tarım arazileri, evler ve iş yerlerini su basarken, birçok araç da zarar gördü. Temizlik ve onarım çalışmaları devam ediyor.

26 MAHALLEDEN 265 İHBAR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, doğu ilçelerinden gelen 265 ihbarı değerlendirerek krizle başa çıkmak için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Ekipler, özellikle riskli dere geçişlerinde çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trabzon’da Şiddetli Sağanak Felakete Neden Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin