1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin Görevden Alındı – İşte Detaylar!

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin Görevden Alındı – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’nda eski Bakan Mustafa Varank ve iki iş insanı ile birlikte hac ziyaretinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin görevinden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, Keskin’in yerine yardımcısı Enes Çakmak getirildi. Hafta içinde Bakan Yardımcısı Enver İskurt’un da katıldığı devir teslim töreni gerçekleşti. Görevden alınan Hüseyin Keskin’in Siirtli, yerine atanan Enes Çakmak’ın ise Rizeli olduğu öğrenildi.

Bağımsız bürokrat gibi hareket eden Hüseyin Keskin’in, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile uyuşmadığı biliniyordu. Son dönemde havaalanlarında yaşanan sorunlarda Bakan ile Keskin ters düştü. Sorunlara müdahale etmekte geciken Keskin’in, Erdoğan ve Uraloğlu’nun ortak kararıyla görevden alındığı belirtildi.

DHMİ Genel Müdürlüğü görevinden alınan Keskin, haziran ayında ‘VIP hac’ seyahati ile gündeme gelmişti. Halen AKP Bursa Milletvekili olan Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank, onun akrabası iş insanı İslam Cevahir, DHMİ Genel Müdürü ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keskin ile Simit Sarayı’nın patronu Abdullah Kavukcu birlikte hac ziyareti yapmışlardı. 4 kişinin Mekke’ye gidip geldiği özel uçak ise Abdullah Kavukcu’ya aitti. Erdoğan’ın bu VIP hac ziyaretine kızdığı belirtilmişti.

Kavukcu’nun Challenger 300 tipi özel jeti devletten aldığı teşvikle satın aldığı iddia edilmişti. İslam Cevahir ise Mustafa Varank’a yakınlığı nedeniyle kamudan milyarlarca liralık ihaleler almasıyla tanınıyordu. Halen THY ile ortaklaşa, İstanbul Arnavutköy’de Kanal İstanbul güzergahında bulunan bir arazide 15 bin konutun yapımını sürdürüyordu. Cevahir’in Bodrum’da aldığı Emlak Konut ihalesi ise SÖZCÜ’nün konuyu gündeme getirmesinden sonra iptal edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin Görevden Alındı – İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin