1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’deki Deprem Davasında Epoksi Firma Yetkilileri Savunma Yaptı: “Hata Yok, Çatlaklar İçin Yapıldı!”

İzmir’deki Deprem Davasında Epoksi Firma Yetkilileri Savunma Yaptı: “Hata Yok, Çatlaklar İçin Yapıldı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’deki depremde en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili olarak 20 sanığın yargılandığı davada, binaya epoksi uygulayan firma yetkilileri ifade verdiler. Caner Şeker, kendilerine verilen işi yerine getirdiklerini belirtirken, epoksinin binayı güçlendirmediğini ve sadece çatlakları tamir etmek amacıyla yapıldığını söyledi. Depremin meydana geldiği tarih olan 30 Ekim 2020’de Ege Denizi’nde 6.6 büyüklüğünde yaşanan depremde Bayraklı ilçesinde bulunan 8 katlı Rıza Bey Apartmanı’nda 36 kişi öldü ve 17 kişi yaralandı. Bu olayın ardından açılan soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçlamasıyla dava açıldı.
Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Gamze E. ve Bornova Belediyesi eski İmar Müdürü Mehmet Ali U. hakkında ise ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan dava açıldı ve bu dosyalar diğer davayla birleştirildi. Böylece sanık sayısı 15’e yükseldi. Davanın son duruşmasında 2 tutuklu sanığın serbest bırakılmasıyla aileler tepki gösterdi. Ayrıca bazı müşteki avukatların ihmal iddiaları üzerine mimarlık-mühendislik şirketi yetkilisi ve yapı malzemeleri firması yetkilileri ile inşaat mühendisi ve kat maliklerinin de yargılanmasına karar verildi. Bu durumda sanık sayısı 20’ye çıktı.
Davanın devam eden duruşmasında, sanıklar savunmalarını yaparken, epoksi uygulamasının binayı güçlendirmediğini ve teknik kararların uzmanlar tarafından verildiğini belirttiler. Binanın eski yöneticisi de duruşmaya katılarak epoksinin yapılmasının oturanların talebi üzerine gerçekleştiğini ifade etti. Mimar İskender Kızılkanat ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesini isteyerek suçsuz olduğunu savundu. Savcı da mütalaasında eksikliklerin giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise tutuklama veya adli kontrol kararı almadan duruşmayı erteledi.
Sonuç olarak, Rıza Bey Apartmanı davasında 20 sanık yargılanmaya devam ederken, sanıklar yapılan işlemlerde hata olmadığını savunarak suçsuz olduklarını iddia ettiler. Davanın ilerleyen sürecinde daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’deki Deprem Davasında Epoksi Firma Yetkilileri Savunma Yaptı: “Hata Yok, Çatlaklar İçin Yapıldı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin