1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. “Yüksek Karlı Gizli Fon” Dolandırıcılığı Davasında Tahliye Kararı: Dikkat Çeken İddiaların Ardında Ne Var?

“Yüksek Karlı Gizli Fon” Dolandırıcılığı Davasında Tahliye Kararı: Dikkat Çeken İddiaların Ardında Ne Var?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuoyunda “yüksek karlı gizli fon” olarak adlandırılan dolandırıcılık davasında tutuklu sanıklardan Ali Yörük’ün adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, müştekilerin ardından söz alan tutuklu sanık Seçil Erzan, dolandırıcılık iddialarını reddederek akıl oyunlarına maruz kaldığını belirtti. Kendisini mağdur hale getirmediğini, bu durumun kendisini zorladığını ifade eden Erzan, daha önce sıkıştığı birçok durumu bankanın görmezden geldiğini, aklını başkalarının oyunlarıyla sıkıştırıldığını aktardı.

Erzan, mağdur olan kişilerin zararlarının banka tarafından ödenmesini talep ederken, listesinde bulunan bazı isimlerin kendisine baskı yapmadığını söyledi. Olaylar sonrasında aldığı tuzaklardan bahseden Erzan, kendisine destek olacağını söyleyen kişilerin aslında kendisini aldattığını belirtti. Ölümü düşündüğünü ifade eden sanık, bankanın kendisine bu sorunu çözeceklerine dair söz verdiğini ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Mahkemenin aldığı ara karara göre, tutuklu sanık Ali Yörük’ün üzerine atılan suçun niteliği, tutukluluk süresi, delillerin toplanmış olması gibi sebeplerle yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 3 gün imza şartıyla tahliyesine karar verildi. Ayrıca, Erzan’ın çalıştığı dönemdeki maillerinin incelenmesi için bankaya yazı yazılmasına ve bankanın çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Duruşma ise 15 Kasım’a ertelendi.

İddianamede, Seçil Erzan’ın bir bankanın Levent’teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle geri ödeyeceğini söyleyerek dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor. Gerçekte böyle bir fonun olmadığı ortaya çıktığı ve Erzan’ın müştekilere sahte belgeler vererek dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor. Sanık Erzan’a “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 93 yıldan 305 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer sanıkların da benzer suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor. Longitud_40rasında, sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından yargılanan diğer sanıkların da cezalandırılmaları talep ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Yüksek Karlı Gizli Fon” Dolandırıcılığı Davasında Tahliye Kararı: Dikkat Çeken İddiaların Ardında Ne Var?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin