1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bahar ve Nihal Candan’ın Yargılandığı Davada Tahliye Kararı Çıktı!

Bahar ve Nihal Candan’ın Yargılandığı Davada Tahliye Kararı Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından aralarında Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan’ın da bulunduğu 21 kişinin yargılandığı davanın 5. celsesi, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. İddianamede Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis istendi.
Duruşmaya, Alisya Bahar Candan’ın da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanık yanı sıra Nihal Candan, baba Hakan Candan, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Örgüt yöneticisi konumundaki İlker Oflu ve Onur Apaydın ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Tutuklu sanık Bahar Candan, ablası Nihal Candan’a sık sık gülümseyerek bakarken, duruşmada duygusal anlar yaşandı.
Duruşma salonunda bulunan Nihal Candan, kardeşi Bahar Candan’ı motive etmek için çaba göstererek, “Kıyafetlerini dolaba yerleştirdim, tütsüler yaktım, sabah dua ettim çok enerjik uyandım. Seninle birlikte eskisi gibi kahve içeceğiz. Sakın araya girme, avukatlar savunma yapsın” diyerek destek verdi. Tutuklu sanık Bahar Candan ise duruşma süresince babasıyla diyalog kurarak sabrını korumaya çalıştı.
Bahar Candan savunmasında, “Ben hesabıma 13 milyon gelmiş gibi paylaşım yaptım. Halbuki hesabımda 1 milyon lira para var. Bizi soruşturmaya rock grubu gibi dahil ettiler kameralara gülümseyelim diye. Ablam ve benim bu dosyada olmamız dikkat dağıtıyor ve gerçeğin ortaya çıkmasına engel oluyor. Ben yine suçluların en ağır cezayı alması için medyada en ağır yükü omuzlarıma alırım ama bu durum maddi gerçeğin ortaya çıkmasına engel oluyor” ifadelerini kullandı.
Tanık Esra Çapan, savunmasında, “Abim Ömer Çapan’a inanıp bu işe girenler oldu. Mağdurlarla ilgili whatsapp grubunda paylaşımlar yapılıyordu. Ben de mağdur oldum. Sanık Ömer Çapan dışındaki sanıklardan şikayetçiyim” şeklinde ifade verdi. Başka bir tanık Sertaç Katırcı, duruşmada yaşadığı deneyimi anlatarak açıklamalarda bulundu.
Mahkeme sonunda savcının talepleri doğrultusunda karar verdi. Bahar Candan ve 6 sanık hakkında tahliye kararı çıktı. Bahar Candan bundan sonra tutuksuz yargılanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahar ve Nihal Candan’ın Yargılandığı Davada Tahliye Kararı Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin