1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail’le ticarete devam etme oyunu

İsrail’le ticarete devam etme oyunu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Ticaret Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, Ticaret Bakanlığı’nın İsrail’le ihracat yapılmadığına yönelik açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracatın yasaklanma kararı sonrasında 2 Mayıs itibariyle Türkiye Gümrüklerinden İsrail’e yönelik herhangi bir ihracat işlemi yapılmadığını açıklamıştı.

CHP’li Demir ise İsrail İstatistik Enstitüsü’nün resmi dış ticaret istatistiklerine göre Türkiye’den 2024 Haziran ayında yaklaşık 60, 2024 Temmuz ayında ise yaklaşık 70 milyon dolarlık ithalat yapıldığı bilgisini paylaştı.

Demir açıklamasında; İsrail’e ticareti engellemek yerine ihracatı engelleme söylemleri ile firmaların farklı yöntemleri kullanmasını görmezden gelen hükümetin eğer isteseydi, İsrail’e olan mal akışını bir gün içerisinde durdurabileceğini söyledi.

HAZİRANDA 60, TEMMUZDA 70 MİLYON DOLARLIK İTHALAT

CHP Ticaret Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir’in açıklaması şöyle oldu:

“Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail’e ihracat yasaklanma kararı sonrasında 2 Mayıs itibariyle Türkiye Gümrüklerinden İsrail’e yönelik herhangi bir ihracat işlemi yapılmadığını açıklamıştır. Ancak İsrail İstatistik Enstitüsü’nün resmi dış ticaret istatistiklerine göre Türkiye’den 2024 Haziran ayında yaklaşık 60, 2024 Temmuz ayında ise yaklaşık 70 milyon dolarlık ithalat yapılmıştır.

Türk firmaların ürünlerini 3. ülkeler üzerinden İsrail’e yeniden ihraç ettikleri anlaşılmıştır. Ancak bu veriler firmaların herhangi bir 3. ülkeye bile sevk yapmadan nakliye sırasında evrak değişimi ile İsrail’e ihracat yapmaya devam ettiklerini ispat etmektedir.

İsrail’e ticareti engellemek yerine ihracatı engelleme söylemleri ile firmaların bu yöntemleri kullanmasını görmezden gelen hükümet eğer isteseydi, para transferleri lojistik ve son kullanıcı sertifikaları vb önlemlerle İsrail’e olan mal akışını bir gün içerisinde durdurabilirdi”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’le ticarete devam etme oyunu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin