1. Haberler
  2. Ankara
  3. Pakistanlı yapışık ikizleri Türk doktorlar ayırdı

Pakistanlı yapışık ikizleri Türk doktorlar ayırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistanlı Mirha ve Minal, Eylül 2023’te başlarından yapışık şekilde dünyaya geldi. Yaşadıkları ülkede evlatlarına tedavi imkânı bulamayan ailenin yardım çığlığına Türkiye kayıtsız kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapışık ikizleri ayırma operasyonlarıyla tanınan Londra’daki pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani’nin kendisine ulaşarak bebeklerin durumunu anlatması üzerine, siyam ikizlerinin tedavisi için Türkiye’ye getirilmesi talimatını verdi. Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü organizasyonla mayıs ayında Ankara’ya getirilerek Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan bebekler, operasyon için Londra’dan gelen Prof. Dr. Owase Jeelani, Bilkent Şehir Hastanesi pediatrik beyin cerrahı Doç. Dr. Harun Demirci; plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrah Doç. Dr. Hasan Murat Ergani’nin öncülüğündeki iki aşamalı operasyonla birbirinden ayrıldı.

TECRÜBE AKTARIMI OLDU
Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel, Prof. Dr. Owase Jeelani’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2020’de İngiltere’ye gönderilen siyam ikizleri Derman ve Yiğit’in ayrılma ameliyatını gerçekleştirdiğini anımsattı. Prof. Dr. Owase Jeelani’nin sonrasında ziyaret ettiği Bilkent Şehir Hastanesi’nin imkânlarının bu tip operasyonlara uygun olduğunu gördüğünü ve bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edildiğini aktaran Surel, “Cumhurbaşkanımız, Prof. Dr. Owase Jeelani’ye bu ameliyatları Türkiye’de de yapmasından mutlu olacağını ifade etmişti. İşte bu süreç, 2020’deki davetin de icabeti aslında” dedi. Surel, “Bu operasyonla ciddi bir bilgi ve tecrübe aktarımı da oluştu. Ülkemizle, hastanemizle, tıbbi ekibimizle gurur duyuyoruz. Tüm ekibe, Prof. Dr. Owase Jeelani ve ekibine tek tek teşekkür ediyoruz. Bebeklerimizin ilk geldiği yapışık durumlarıyla şu anki yüzleri gülen, sağlıklı hallerini görmek kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir mutluluk” diye konuştu.

İLK YAŞLARINI AYRI KUTLAYACAKLAR
Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Namık Yaşar Özbek de “Bebeklerimiz birleşik yaşadıkları için oturma ve el hareketlerinde birtakım problemleri vardı. Ameliyat sonrası nörologlarımız, fizik tedavi uzmanlarımız, nörogelişimsel uzmanlarımız tarafından bu sıkıntılar çözüldü. İlk yaş günlerini ayrı olarak kutlayacaklar” dedi.

ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
İkizlerin babası Rehan Ali, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: “Yavrularımı ayrı gördüğüm an çok mutlu oldum, inanılmazdı. Şimdi ilk yaşlarına sağlıkla girecekler, çok mutluyuz. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese şükran borçluyuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de tanışmayı çok istiyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pakistanlı yapışık ikizleri Türk doktorlar ayırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin