1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Belediye yöneticileri kaymakamlık içindeki belediye birimlerine alınmadı

Belediye yöneticileri kaymakamlık içindeki belediye birimlerine alınmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Beyoğlu Belediyesi X hesabından yaptığı paylaşımda belediye yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerine girişlerinin engellendiğini açıkladı.

“KAMU HİZMETİNİN ENGELLENMESİ YASAL DEĞİL”

Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Değerli Beyoğlulular, şu anda Belediyemizin yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerimize girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız.”

“BEYOĞLU HALKININ İRADESİNE SAYGI DUYMAYA DAVET EDİYORUM”

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ettiğini belirten Günay, “Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum. Komşularımız müsterih olsun, ne olursa olsun sizlere hizmetlerimizde aksama olmayacak. Bu uygulamaya karşı idari ve hukuki tüm haklarımızı kullanacak, Beyoğlu’nun hakkını – hukukunu savunacağız. Altını çizerek hatırlatıyorum: devletin dini adalettir, adalet olmalıdır” ifadesini kullandı.

“HİZMETİN ÖNÜNE GEÇİLEMEYECEK”

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akbolat da sosyal medya hesaplarından Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e destek mesajı yayımladı. Çaykara,”Yapılan hiçbir baskı, engelleme çabası halkın oyları ile seçilen başkanımızın başlattığı hizmetlerin önüne geçemeyecek” dedi.

Akbolat ise yapılanları milletin temsilcilerini ve belediyenin hizmetlerini engellemeye yönelik bir adım olarak değerlendirdi.

“DÜŞMANCA VE RÖVANŞİST BİR TUTUM”

Yaşanan bu engellemeye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepki gösterdi.

Yaşananların düşmanca ve rövanşist tutum olduğunu ifade eden Zeybek, paylaşımında, “Halkın iradesiyle göreve gelen yöneticilere ve belediyelere yönelik takınılan bu düşmanca ve rövanşist tutum, halkın kendisini yok saymak; devlet kurumlarını siyasi ajandalarla yönetmek maksadıyla halkı cezalandırmaktır” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belediye yöneticileri kaymakamlık içindeki belediye birimlerine alınmadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin