1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nde Son Durum! 2034’te 80 Dakikada İstanbul’a Ulaşım Başlıyor!

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nde Son Durum! 2034’te 80 Dakikada İstanbul’a Ulaşım Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi için tarih veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yolcuların merak ettiği konuları açıkladı. Projenin tamamlanma tarihleri belli oldu. Ankara-İstanbul hızlı trenin ne zaman 80 dakikaya düşeceği sorusu da yanıtlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi’nin 2034 yılında tamamlanacağını duyurdu. Aynı zamanda Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin 2027’de tamamlanacağı bilgisini de paylaştı. Ankara-İzmir hızlı tren hattının yaklaşık 508 kilometre olacağını belirten Uraloğlu, projenin ulusal ve uluslararası taşımacılık için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ankara’dan İstanbul’a 80 dakikada gitmesi planlanan süper hızlı tren projesi için çalışmalar başlatıldı. Bakan Uraloğlu, proje hayata geçtiğinde Ankara-İstanbul arasındaki seyahatin 80 dakikada tamamlanacağını belirtti. Projenin tamamlanma sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2-3 yıl sürecek projenin şekillenme sürecinden sonra yapımına başlanacağını ve ardından 6-7 yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Bu plana göre Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi 2034 yılında hayata geçirilecek.

Ankara-İstanbul Hızlı Treni güzergahında yer alan duraklar da belirlendi. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı duraklarına uğramaktadır. Bu duraklar arasında Eskişehir de bulunmaktadır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamalarıyla birlikte, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi’nin önemli detayları ve tarihleri netlik kazandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Ankara-İstanbul seyahati çok daha kısa sürede gerçekleşecek ve hızlı tren hattı ulusal ve uluslararası taşımacılık alanında büyük bir öneme sahip olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nde Son Durum! 2034’te 80 Dakikada İstanbul’a Ulaşım Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin