1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Burdur ve Karabük’e Yeni İdare Mahkemeleri Kuruluyor

Burdur ve Karabük’e Yeni İdare Mahkemeleri Kuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı, Burdur ve Karabük illerinde idare mahkemeleri kurulması kararını aldı. Bu karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuruldu.

2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. maddesinin gereklilikleri doğrultusunda, İçişleri, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının onayları alınarak Burdur İdare Mahkemesi’nin kurulması ve yargı çevresinin Burdur olarak belirlenmesi ile Karabük Idare Mahkemesi’nin kurulması ve yargı çevresinin Karabük olarak belirlenmesi kararlaştırıldı.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Burdur ve Karabük illerinde idare mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.”

Böylece ülke genelinde 2002 yılından bu yana devam eden adalet hizmetlerinin iyileştirilmesi sürecine yeni bir adım atılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Burdur ve Karabük’e Yeni İdare Mahkemeleri Kuruluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin