1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aile ve Gençlik Fonu’na Osmaniye de eklendi, evlilik kredisi projesi genişliyor!

Aile ve Gençlik Fonu’na Osmaniye de eklendi, evlilik kredisi projesi genişliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular Şubat ayında başlamış olup 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulmaktadır. Bu destek için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye’nin de projeye dahil edildiğini sosyal medya hesabından duyurmuştur.

Proje, evlilik kredisi desteği olarak Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlamıştır. Ancak Bakan Göktaş, Karabük, Bartın ve Zonguldak gibi doğurganlık hızının en düşük olduğu illerde de projenin uygulanmaya başlandığını belirtmiştir. Son olarak, 17 Eylül tarihinde Osmaniye’nin de projeye dâhil edildiği açıklanmıştır.

Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat Perşembe 2024 tarihinde başlamış olup Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Kredi başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira kredi desteği sunulmaktadır.

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18-29 yaş arasında olmak, deprem bölgesinde taşınmaz sahibi olmamak, resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak ve Bakanlığın eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek yer almaktadır. Ayrıca, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartı da bulunmaktadır.

Yeni eklenen illerle birlikte destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için gelir kriterinde düzenleme yapıldığı belirtilmektedir. Göktaş, gelir kriterinin kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de içerecek şekilde 2.3 asgari ücrete çıkarıldığını ifade etmiştir. Bu sayede daha fazla gencin desteğe erişim imkanı sağlanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile ve Gençlik Fonu’na Osmaniye de eklendi, evlilik kredisi projesi genişliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin