1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Garanti BBVA Müşterilerini Uyardı: Sosyal Medyadan Yapılan Dolandırıcılık Girişimlerine Dikkat!

Garanti BBVA Müşterilerini Uyardı: Sosyal Medyadan Yapılan Dolandırıcılık Girişimlerine Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Garanti BBVA, müşterilerini sosyal medya ve mesajlaşma platformları üzerinden gelen yatırım yönlendirmelerine karşı uyardı. Banka, yatırım danışmanlığının sadece resmi şubeler aracılığıyla ve SPK onayıyla yapıldığını belirtti. Müşteriler, şüpheli durumlarda banka ile iletişime geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Banka tarafından yapılan açıklamada, Garanti BBVA veya Garanti BBVA Yatırım adı altında oluşturulan gruplar üzerinden gelen yönlendirmelere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Yatırım danışmanlığı hizmetinin sadece SPK onaylı ve resmi yatırım kuruluşları tarafından sunulduğu belirtildi. Garanti BBVA Yatırım’ın bu hizmeti sadece şubeler aracılığıyla sunduğu ve sosyal medya ya da diğer platformlar üzerinden yatırım danışmanlığı yapılmadığı belirtildi.

Banka, müşterilerini bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve şüpheli durumlarda banka ile iletişime geçilmesi gerektiğini hatırlattı. Müşterilerin bankanın müşteri hizmetleri veya 444 0 630 numaralı Yatırımcı Destek Merkezi ile iletişime geçmeleri gerektiği belirtildi.

Garanti BBVA, dolandırıcılık girişimlerine karşı müşterilerini uyararak, sosyal medya ve mesajlaşma platformları üzerinden yapılan yatırım yönlendirmelerine itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Banka, yatırım danışmanlığının yalnızca resmi şubeler aracılığıyla ve SPK onaylı olarak sunulduğunu belirtti. Müşteriler, şüpheli durumlarda hemen banka ile iletişime geçmeye çağrıldı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Garanti BBVA veya Garanti BBVA Yatırım adı altında oluşturulan gruplar üzerinden yapılan yönlendirmelere itibar etmeyin. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yalnızca Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayıyla ve resmi yatırım kuruluşları tarafından, imzalanmış sözleşmeler çerçevesinde sunulmaktadır. Garanti BBVA Yatırım olarak bu hizmet, sadece şubelerimiz aracılığıyla sunulmakta olup, sosyal medya ya da diğer platformlar üzerinden yatırım danışmanlığı yapılmamaktadır.”

Banka, müşterilerini bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve şüpheli durumlarda hemen bankanın müşteri hizmetleri ya da 444 0 630 numaralı Yatırımcı Destek Merkezi ile iletişime geçmelerini hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Garanti BBVA Müşterilerini Uyardı: Sosyal Medyadan Yapılan Dolandırıcılık Girişimlerine Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin