1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Hulusi Akar tepki çeken sözlerini yineledi

Hulusi Akar tepki çeken sözlerini yineledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Buluşmaları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 13 AKP’li milletvekili Kayseri’ye gitti. Bakan Bak ve yanındaki heyetin ilk durağı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu.

Buradaki programa Eski Milli Savunma Bakanı, Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da katıldı. Programda konuşan Milletvekili Akar, eğitim hakkında tartışılan sözlerini bir kez daha yineledi. 

“EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ ANLAMAYANLAR VAR”

Belediye Başkanlarına seslenerek en büyük yatırımın gençlere yapılması gerektiğini ifade eden Akar, şunları söyledi:

– En büyük yatırım gençlere yatırım. Gençlerin bize mutlaka bilimle, sanatla, sporla tanıştırmamız lazım. Gelişmelerini sağlamamız lazım. Bunun içinde çocukluktan itibaren çalışmaları sürdürmemiz lazım. Eğitim ve öğretimi anlamayanlar var. Eğitim ayrı şey, öğretim ayrı şeydir. Bunu anlamaları lazım. Çocuklarımız tabi ki atalarından aldığı ilhamla, tarihimizden aldığı ilhamla, ibretle, derslerle çok daha büyük çalışmalar yapacağız.

“EĞİTİMİN TEMELİNDE ALLAH KORKUSU VE KULDAN UTANMA YATIYOR”

“İslam dünyasından, Türk dünyasından çok büyük bilim insanlarımız var bunlardan ilham alacağız” diyen Akar, “Onun ötesinde de bizim milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak için temelde 4 yaşından itibaren eğitim vereceğiz. Bu eğitiminde temelinde Allah korkusu ve kuldan utanma yatıyor.  Bunu vermek demek işin bitmesi demek değil. Bu bir başlangıç. Bundan sonra tabiki matematik, fizik, kimya olmak üzere temel bilimlerde yapılabilecek her türlü çalışmayı yapmak suretiyle ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşüne devam edeceğiz. Ve inşallah başaracağız” şeklinde konuştu. 

Akar, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, “Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak.” sözleri ile tepki çekmişti.

AKAR VE ÖZEL KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Akar’ın eğitime ilişkin sözlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Arkadaşlarının deyimiyle su akar, Hulusi Akar. Ve en sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi, başarısız olunca yine bir göreve geldi” demişti. 

Özel’e sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt veren Akar ise, “Allah’tan korkmayanlara, kuldan utanmayanlara, söyleyecek sözümüz yoktur” ifadelerine yer vermişti. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hulusi Akar tepki çeken sözlerini yineledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin