1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meta, Tüm 18 Yaş Altı Instagram Hesaplarını Otomatik Olarak “Genç Hesapları”na Geçirecek!

Meta, Tüm 18 Yaş Altı Instagram Hesaplarını Otomatik Olarak “Genç Hesapları”na Geçirecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta şirketi, tüm 18 yaş altı Instagram hesaplarını otomatik olarak “Genç Hesapları”na geçirmeye karar verdi. Bu hesaplar varsayılan olarak gizli olacak ve genç kullanıcılar sadece takip ettikleri veya bağlantılı oldukları kişilerden mesaj alabilecek ve etiketlenebilecekler. Hassas içerik ayarları da en kısıtlayıcı seviyeye getirilecek.

16 yaş altındaki kullanıcılar, bu varsayılan ayarları değiştirmek istediklerinde ebeveyn izni gerekecek. Ebeveynler, çocuklarının etkileşimde bulunduğu kişileri izleyebilecek ve uygulamayı kullandıkları süreyi sınırlayabilecekler. Sosyal medya kullanımıyla ilişkilendirilen depresyon, anksiyete ve öğrenme bozuklukları gibi sorunlar göz önünde bulundurularak bu adım atıldı.

Meta, TikTok ve YouTube gibi platformlarla ilgili çocuklar ve okullar adına açılmış davalarla karşı karşıya kaldı. Geçen yıl, 33 ABD eyaleti, Meta’yı platformlarının tehlikeleri hakkında kamuoyunu yanıltmakla suçlayarak dava açmıştı. Daha önce 13 yaş ve üstü kullanıcılara yönelik tasarlanan Instagram uygulamasından vazgeçen Meta, şimdi yeni bir adım atmaya karar verdi.

ABD Senatosu, sosyal medya şirketlerinin çocuklar ve gençler üzerindeki etkilerinden sorumlu olmalarını zorunlu kılan çevrimiçi güvenlik yasalarını görüşmüştü. Meta’nın güncellemesi kapsamında, 18 yaş altındaki Instagram kullanıcıları her gün 60 dakika sonunda uygulamayı kapatmaları konusunda uyarılacak ve bir uyku modu sunulacak.

Meta, belirlenen ülkelerde genç hesaplara geçiş sürecini hızlandıracaklarını duyurdu. ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya’daki gençler 60 gün içinde genç hesaplarına geçirilecekken, Avrupa Birliği’nde bu süre yıl sonuna kadar uzanacak. Geri kalan ülkelerde de Ocak ayında genç hesaplara geçiş başlayacak.

Bu önlem, genç kullanıcıların sosyal medya platformlarını daha güvenli ve kontrollü bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Meta, çocukların çevrimiçi deneyimlerini daha sağlıklı hale getirmek adına bu adımı atmış olup kullanıcılar üzerinde olumlu etkiler yapması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meta, Tüm 18 Yaş Altı Instagram Hesaplarını Otomatik Olarak “Genç Hesapları”na Geçirecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin