1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Alman çift Türkiye’ye bisikletle geldi!

Alman çift Türkiye’ye bisikletle geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de tatil yapmaktan büyük keyif alan Alman turistler Frank Lenzen (62) ve Michela Lenzen (63) çifti, her yıl ziyaret ettikleri Antalya’da, 20 yıl önce tanıştıkları Belek turizm merkezinde esnaf olan Mehmet Küçükkavradım ile geçen yıl ilginç bir iddiaya girdiler. Küçükkavradım, Alman çifte, “bisiklet ile Almanya’dan Türkiye’ye gelemezsiniz” dedi. Bu söz üzerine Lenzen çifti, bu yıl tatillerinde bisikletleriyle 9 ülkeyi 5 ayda gezerek yaklaşık 6 bin kilometre pedal çevirerek Türkiye’ye ulaştı. Geçen yıl iddiaya girdikleri Alman çiftini karşısında gören Mehmet Küçükkavradım ise büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Mehmet Küçükkavradım, “Geçen sene müşterilerimiz dükkana geldi. Dükkanda sohbet ederken bir anda ‘seneye bisikletle geleceğiz’ dediler. Bende ‘gelemezsiniz’ dedim, ‘Var mısın?’ dediler. Ben de varım dedim. Bu yıl bir baktım bisikletleriyle geldiler. Çok şaşırdım ve şok oldum. Ben, iddia için 6 bin kilometreden geleceklerini düşünmüştüm. Onlar 20 yıldır müşterilerim ve her yıl buraya geliyorlar. Biz buradan şuraya bisikletle gitmeye üşenirken, onlar 6 bin kilometrelik yolu bisikletle kat etmişler. Hayretler içerisinde kaldım” şeklinde konuştu.

Michela Lenzen ise, bisikletle yaptıkları yolculuk sırasında Türkiye’de çok iyi karşılandıklarını belirtti. “Türkiye’de yolda bizi görenler çok misafirperver davrandılar. Almanya’dan bisikletle yol almak zor olsa da bunu başarmamız gerekiyordu. Dağlardaki iniş çıkışlar zor olabilir ama bunları deneyimlemek güzeldi ve başardık. Biz, geçen sene Mehmet’le bir iddiaya girmiştik, o yüzden bisikletle gelerek ona sürpriz yapmak istedik” dedi.

Türkiye’ye gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Frank Lenzen ise, “Almanya’dan başlayıp Avusturya, İtalya, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk rotasını takip ettik. Arnavutluk’tan Makedonya’ya geçtik, ardından Yunanistan’a ve sonrasında Türkiye’ye ulaştık. Türkiye’de 6 haftadan fazla süre geçirerek pek çok yeri ziyaret ettik, burası bizim için çok güzel bir ülke. Türkiye, diğer ülkelerin aksine bizleri çok iyi karşıladı, yolda kim bizi gördüyse selam verip destek oldular. Zaten Türkiye’de çok fazla arkadaşım var, burada olmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman çift Türkiye’ye bisikletle geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin