1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Trump, Suikast Girişiminde Gizli Servise Övgüler Yağdırdı: Harika İş Çıkardılar!

Trump, Suikast Girişiminde Gizli Servise Övgüler Yağdırdı: Harika İş Çıkardılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika, 5 Kasım’da yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Seçimlerde Donald Trump’ın rakibi Kamala Harris olacak ve heyecan giderek artıyor. Geçtiğimiz aylarda Trump, suikast girişimiyle karşı karşıya kaldı ve oy oranlarını artırdı. Ancak Kamala ile yaptığı canlı yayında geri düşen Trump’a bir suikast girişimi daha yapıldı. Trump, Florida’da bulunduğu sırada 15 Eylül akşamı meydana gelen ve “suikast girişimi” olarak belirtilen olaya Gizli Servis’in harika bir şekilde müdahale ettiğini söyledi. Trump, X sosyal medya platformundaki sözlü sohbet odasında, “Gizli Servis harika bir iş çıkardı ve adamı hapse attı. Umarım uzun süre orada kalır. Tehlikeli bir insan. Çok, çok tehlikeli bir insan.” dedi.

Olay, Trump’ın Florida’da bulunduğu yerin çevresinde duyulan silah sesleriyle başladı. Trump, güvende olduğu bildirildi ancak olayın ardından yerel kolluk kuvvetleri sahadaki çalılıklarda AK-47 silahı buldu ve bir şüpheliyi yakaladı. Trump’ın koruması görevli Gizli Servis ajanı, golf oynarken şüpheliyi silahla vurdu. Trump, destekçilerine attığı e-postada “asla pes etmeyeceğini” vurgulayarak “Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrol edilmeden şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim.” dedi. FBI, olayı “oldukça ciddi” olarak nitelendirdi.

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yarayla kurtulmuştu. Trump, Kamala Harris’e karşı yarışacak ve seçim heyecanı artarak devam ediyor. Kamala ile yapılan canlı yayında geri düşen Trump, bir suikast girişimine daha maruz kaldı. Bu olay, Florida’nın West Palm Beach kentindeki golf sahasında gerçekleşti. Trump, Gizli Servis’in hızlı müdahale etmesiyle güvende olduğunu belirtti.

Trump’ın açıklamaları, suikast girişimi sonrası FBI’ın Trump’ı güvenli bir yere almasından bir gün sonra geldi. Trump, olayın ardından Gizli Servis’in hızlıca müdahale etmesi ile güvenlik altına alındığını ve araca binerek olay yerinden uzaklaştıklarını ifade etti. Eski Başkan, suikast girişimlerine karşı mücadelesine devam edeceğini ve kendisini koruyan Gizli Servis ajanlarına övgüler yağdırdı. Amerika’da seçim heyecanı devam ederken, Trump’ın yaşadığı suikast girişimi de ülke genelinde gündem olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump, Suikast Girişiminde Gizli Servise Övgüler Yağdırdı: Harika İş Çıkardılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin