1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mardin’de Çekiç ve Sopa ile Cinayet: Şüpheliler Kimliklerini Ele Verdi!

Mardin’de Çekiç ve Sopa ile Cinayet: Şüpheliler Kimliklerini Ele Verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’in Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi’nde 22 Haziran günü 4 çocuk babası olan Resul Derin, evinden çıkıp işine giderken, arkasından yaklaşan 2 kişi tarafından çekiç ve sopayla dövülerek öldürüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinde saldırganların Derin’e arkadan koşarak yaklaşıp çekiç ve sopayla defalarca vurduğu, çevredeki insanların gelmesi üzerine kaçtıkları görüldü. Kimlikleri belirlenen şüpheliler, kuzenler Abdulvahap ve Selahattin Acet, Kızıltepe ilçesinde polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin aracında 2 tabanca, 2 şarjör ve 30 mermi bulundu.

Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Selahattin Acet, ifadesinde daha önce yaşanan bir kavga nedeniyle olayın anlık bir sinirle gerçekleştiğini belirterek affedilme talebinde bulundu. Önceden yaşanan bir kavga olayından da güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Videolarda taş ve sopalarla saldırılar yaşandığı, jandarmanın müdahale etmeye çalıştığı ve askerlerin devreye girdiği anlar kaydedildi.

Derik ilçesinde son bir ay içerisinde meydana gelen çeşitli tarihlerdeki olayların ardından yaşanan gerginlikler sürdü. Taşlanan evler, yakılan ahırlar ve gece ateş açılan olayların ardından jandarma ekipleri harekete geçti ve şüphelilerin adreslerine operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli, jandarma işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gerginliklerin ardında yatan nedenlerin daha önce yaşanan kavgalar olduğu belirtilirken, bölgedeki huzursuzlukların sona erdirilmesi için güvenlik önlemleri arttırılmaya devam ediliyor. Bu tür olayların yaşanmaması ve toplumun huzur içinde yaşayabilmesi için yetkililerin daha etkili önlemler alması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin’de Çekiç ve Sopa ile Cinayet: Şüpheliler Kimliklerini Ele Verdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin