1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray Tek Türk Takımı Çeyrek Finale Girebilecek mi? UEFA Avrupa Ligi’nde İşte Son Durum!

Galatasaray Tek Türk Takımı Çeyrek Finale Girebilecek mi? UEFA Avrupa Ligi’nde İşte Son Durum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale çıkma ihtimalleri belirlendi. Türkiye’yi temsil eden takımlardan Galatasaray, ilk 8 arasında yer almayı başardı. Ancak Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın çeyrek finale çıkma ihtimalleri düşük kaldı.

Avrupa’nın en önemli kulüp organizasyonlarından biri olan UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi Türk takımları da yer alıyor. Yapılan kura çekimi sonucunda 30 Ağustos tarihinde belirlenen eşleşmelerle mücadele edecek olan takımların çeyrek finale çıkma ihtimalleri hesaplandı. Sezon boyunca 36 takımın mücadele edeceği bu organizasyonda Fenerbahçe 2., Galatasaray 3., Beşiktaş ise 4. torbadan kura çekimlerine katılmıştı.

Football Meets Data tarafından yapılan bir analize göre, Galatasaray’ın çeyrek finale çıkma ihtimali diğer Türk takımlarına göre daha yüksek. Tottenham Hotspur, Roma ve Manchester United gibi güçlü takımların ardından Galatasaray %43 ihtimalle çeyrek finale yükselebileceği belirtiliyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise daha düşük ihtimallerle çeyrek finale çıkabilecekleri görülüyor.

Fenerbahçe’nin çeyrek final yolunda rakipleri arasında Manchester United, Slavia Prag ve Lyon gibi önemli takımlar bulunuyor. Galatasaray ise Tottenham, Ajax ve Dinamo Kiev gibi güçlü rakiplerle karşılaşacak. Beşiktaş ise Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel-Aviv ve Lyon gibi zorlu eşleşmelerle mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final karşılaşmaları sonucunda final maçı 21 Mayıs 2025 tarihinde İspanya’nın Bilbao kentinde bulunan San Mames Stadyumu’nda oynanacak. Türk takımlarının başarılı performanslarıyla ilerlemesi ve finali görme şansı elde etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Galatasaray Tek Türk Takımı Çeyrek Finale Girebilecek mi? UEFA Avrupa Ligi’nde İşte Son Durum!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin