1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Lübnan’dan İsrail’e 40 Roket Atıldı, İsrail Alarmda!

Lübnan’dan İsrail’e 40 Roket Atıldı, İsrail Alarmda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Lübnan’dan gelen saldırılar hakkında açıklama yaptı. Yukarı Celile ve işgal altındaki Golan Tepeleri’ne yapılan yaklaşık 40 roket saldırısında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Saldırı sırasında alarm sistemlerinin devreye girdiği ve roketlerden bazılarının imha edildiği, bazılarının ise açık alana düştüğü ve yangına neden olduğu ifade edildi. İsrail itfaiye ekipleri yangınları söndürme çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, Lübnan’dan fırlatılan patlayıcı yüklü bir İHA’nın İsrail’in kuzeyindeki Metula yerleşimine düştüğü ancak herhangi bir hasar olmadığı bildirildi. Son 48 saat içinde İsrail’in kuzeyine 150 roket atıldığı belirtildi.

Hizbullah’ın açıklamasına göre, İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarına karşılık olarak, İsrail’in kuzeyinde bulunan “Raviye” kışlasında 188. Zırhlı Tugayları’na ait karargahı hedef aldı. 8 Ekim 2023’te başlayan Gazze saldırılarından sonra Hizbullah ve diğer Lübnanlı ile Filistinli gruplar ile İsrail ordusu arasında “Mavi Hat” üzerinden çatışmalar devam etmektedir.

İsrail ordusu, Lübnan’dan gelen roket saldırılarına karşılık veriyor. Yukarı Celile ve Golan Tepeleri’ne atılan roketler sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken, alarm sistemleri devreye girdi. Roketlerin bir kısmı imha edilirken, bir kısmı açık alana düşerek yangına sebep oldu. İtfaiye ekipleri yangınları kontrol altına almaya çalışıyor. Ayrıca, Lübnan’dan fırlatılan patlayıcı yüklü bir İHA’nın İsrail’in kuzeyine düştüğü ancak herhangi bir hasara yol açmadığı belirtildi. Son 48 saatte 150 roketin İsrail’in kuzeyine atıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Hizbullah, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşılık olarak Raviye kışlasında bulunan 188. Zırhlı Tugayları’na ait karargahı hedef aldı. 8 Ekim 2023’te Gazze saldırıları başladıktan sonra Mavi Hat üzerinden çatışmalar devam ediyor. Saldırılar ve karşılıklı atışmalar sınırda tansiyonu yükseltiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan’dan İsrail’e 40 Roket Atıldı, İsrail Alarmda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin