1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İran Meclisi İdari Heyeti Sözcüsü: “G7 Ülkelerinin İddiaları Kesin Bir Dille Reddedildi!”

İran Meclisi İdari Heyeti Sözcüsü: “G7 Ülkelerinin İddiaları Kesin Bir Dille Reddedildi!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Meclisi İdari Heyeti Sözcüsü Ali Rıza Selimi, Tahran’ın diğer ülkelere balistik füze sağladığına dair G7 ülkelerinin iddialarını reddetti. Son günlerde Ukrayna ve batılı ülkelerin İran’ın Rusya’ya füze sağladığı eleştirilerine İran’dan yanıt geldi. Mehr Haber Ajansı’na konuşan Selimi, Avrupa ülkelerinin İran aleyhine yaptığı açıklamaların Meclis’te ele alındığını ve İran’ın hiçbir ülkeye füze vermediğini vurguladı. İddiaların İsrail’in Avrupa’daki baskıları sonucunda ortaya çıktığını savundu.

G7 ülkeleri Almanya, ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada, İran’ı Ukrayna savaşında Rusya’ya füze sağlamakla suçladı. Selimi, bu suçlamaların gerçek dışı olduğunu belirtti ve İran’ın bu tür faaliyetlerde bulunmadığını açıkladı. İran Meclisi’nin toplantısında ele alınan konuyla ilgili Selimi, Avrupa ülkelerinin İran’ı zor durumda bırakmaya çalıştığını ifade etti.

G7 ülkelerinin İran’a karşı yönelttiği suçlamaların asılsız olduğunu söyleyen Selimi, İran’ın hiçbir zaman balistik füze transferi yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını vurguladı. İsrail’in Avrupa ülkeleri üzerindeki baskısının bu tür iddiaların ortaya atılmasına neden olduğunu dile getirdi. İran’ın dış politikasının barışı ve istikrarı desteklemek olduğunu belirten Selimi, ülkenin bütün dünya ile iyi ilişkiler kurma çabası içinde olduğunu söyledi.

İran Meclisi İdari Heyeti Sözcüsü Ali Rıza Selimi, Ukrayna krizi bağlamında İran’ı hedef alan suçlamaların gerçek dışı olduğunu ve ülkenin balistik füze transferi gibi faaliyetlerde bulunmadığını açıkladı. İran’ın uluslararası ilişkilerde şeffaf ve barışçıl bir politika izlediğini belirten Selimi, İran’ın komşu ülkelerle de iyi ilişkileri sürdürdüğünü ve herhangi bir ülkeye füze transferi yapmadığını vurguladı. Selimi, İran’ın barışçıl bir ülke olduğunu ve hiçbir ülkeye saldırganlık amacıyla füze transferi yapmayacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Meclisi İdari Heyeti Sözcüsü: “G7 Ülkelerinin İddiaları Kesin Bir Dille Reddedildi!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin