1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MÜSİAD’tan Önemli Açıklama: Türkiye Göç Raporu Yakında Yayımlanacak!

MÜSİAD’tan Önemli Açıklama: Türkiye Göç Raporu Yakında Yayımlanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜSİAD Genel İdare Kurulu, İstanbul’da bulunan MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dernek, güncellenmiş Orta Vadeli Program’a atıfta bulunarak, her zaman verimli ve öncü çalışmalara imza attığını vurguladı. MÜSİAD ailesinin ülkemiz için katma değer sağlayan bir bakışa sahip olduğu belirtildi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye’nin en verimli ve en çalışkan iş dünyası kuruluşu olan MÜSİAD’ın, ülkemiz ve milletimiz için katma değer üretme sevdasıyla hareket ettiğini söyledi.

Asmalı, MÜSİAD üyelerinin yerli ve milli bir vizyona sahip olduğunu ve bu vizyon doğrultusunda ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti. Ayrıca hükümetin ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna destek olacak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. MÜSİAD olarak ‘Türkiye Göç Raporu’ isimli bir rapor yayımlamaya hazırlandıklarını duyurdu. Asmalı, göçün sadece bir problem olmadığını, doğru yönetilerek ülke için kazanımların ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

‘Türkiye Göç Raporu’nda “Göçü Anlamak ve Yönetmek” başlığı altında göç olgusunun doğru bir şekilde yönetilmesi gerektiğinin altı çizildi. Asmalı, göçün sorun değil, iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu belirtti. Raporun yakında kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu. Göçün, herkes için bolluk ve bereket anlamına gelebileceğini ancak kötü yönetilirse olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Göç olgusunun herkes için fırsatlar barındırabileceği ve doğru yönetildiğinde ülkeye katkı sağlayabileceği vurgulandı.

Asmalı, göçün akarsu gibi olduğunu, iyi yönetilmesi halinde fayda sağlayabileceğini ancak kötü yönetilmesi halinde zarar verebileceğini belirtti. Göç olgusunun bir sorun olarak değil, fırsat olarak görülmesi gerektiğini dile getirdi. ‘Türkiye Göç Raporu’nu tanıtmak için önümüzdeki günlerde bir tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. Asmalı, göç olgusunun ülke için bir zenginlik kaynağı olabileceğinin altını çizdi ve doğru yönetilmesi halinde herkes için fayda sağlayacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MÜSİAD’tan Önemli Açıklama: Türkiye Göç Raporu Yakında Yayımlanacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin