1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze Soykırımı: Devlet Başkanından Çarpıcı Açıklama

Gazze Soykırımı: Devlet Başkanından Çarpıcı Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Gazze’deki soykırım ve orada yaşananlar hakkında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Becirovic, Gazze’deki soykırımın dünyanın en büyük ayıbı olduğunu belirtti. Sivillerin öldürülmesinin durdurulması ve barışın sağlanması gerektiğini vurguladı. İki lider, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin güçlenmesini ve çeşitli alanlarda iş birliğinin artması gerektiğini dile getirdi. Becirovic, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna Hersek’e verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve Türkiye’nin Bosna Hersek’in büyük bir dostu olduğunu belirtti.

Becirovic, toplantının son derece verimli geçtiğini ve Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin olumlu olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki güçlü tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin her iki ülkeyi daha da güçlü kıldığını belirtti. Ticaret hacminin artması ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğini belirten Becirovic, Belgrad-Saraybosna otoyolunun hızlandırılması konusunda da görüşlerini paylaştı. Ayrıca, Savunma sanayii konusunda da iş birliğinin artması gerektiğini vurguladı.

Gelecek yıl Srebrenitsa Soykırımı’nın 30. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Becirovic, bu konunun da ele alındığını ve önümüzdeki yıl Birleşmiş Milletler’de anma törenleri düzenleneceğini belirtti. Ayrıca, nefret politikasının asla izlenmeyeceğini vurguladı. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini ve ticari ilişkilerin artarak devam ettiğini belirten Becirovic, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bosna Hersek’e davet etti.

Sonuç olarak, Becirovic ve Erdoğan’ın görüşmesinin olumlu geçtiği ve iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da artması gerektiği vurgulandı. Türkiye’nin Bosna Hersek’in güçlü bir dostu olduğu belirtildi ve gelecekteki dönemlerde ilişkilerin daha da güçleneceği ifade edildi. Gelecek yılki Srebrenitsa Soykırımı anma törenlerinin önemine vurgu yapılırken, ticaret hacminin artması ve savunma sanayii alanında iş birliğinin güçlenmesi gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze Soykırımı: Devlet Başkanından Çarpıcı Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin