1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Antalya’da Pazar Esnafına Göz Açtırmayan Zabıta! Gramajından Şüphelenenleri Tartıda Yakalıyor!

Antalya’da Pazar Esnafına Göz Açtırmayan Zabıta! Gramajından Şüphelenenleri Tartıda Yakalıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da bulunan pazarlarda, geçmiş yıllarda esnafların ‘Domatese gel’, ‘Sulu limon’, ‘Kesmece karpuz’, ‘Dalından taze’ gibi bağırarak satış yapmalarına son verildi. Zabıta ekipleri, yüksek sesle satış yapmanın yasak olduğunu belirterek, bu kurala uymayan pazarcılara ceza kesmeye başladı. Ayrıca, tezgahlar arasında dolaşarak etiket ve fiyatlandırma, tezgah sınırı, tartı ve ürün gramajı gibi konuları da denetliyorlar. Bu kurallara uymayan esnaflara cezalar kesiliyor.

Konyaaltı ilçesindeki pazar yerlerinde ise etiket ve fiyatlandırma, tartı ve ürün gramajı konularına dikkat ediliyor. Zabıta ekipleri, pazarın girişine tartı yerleştirerek, alışveriş yapanların satın aldıkları ürünleri kontrol etmelerine imkan tanıdı. Bu sayede, müşteri ile esnaf arasındaki güven arttırılmış oldu. Satın alınan ürünlerin gramajı konusunda şüphelenenler, poşetlerin ağırlığını kontrol ederek, şikayette bulunabiliyorlar.

Yasal düzenlemelere aykırı davranışlarda bulunan pazarcılara ceza kesen zabıta ekipleri, gramaj eksikliği durumunda 2 bin 50 lira, rahatsız edici satışlar yapanlara ise bin 295 lira ceza uyguluyor. Üstelik, aynı kabahatle yıl içerisinde 3 kez ceza alan pazarcılara, 3 hafta tezgah kapatma cezası veriliyor. Bu yıl ilçede 61 pazarcıya kurallara uymadıkları için ceza kesildi.

Pazar esnafından Ramazan Kumkale, müşterilerin ürünlerin gramajından şüphelendiklerinde zabıta tarafından koyulan terazide kontrol edebileceklerini belirtti. Kumkale, hata durumunda ceza kesilmesinin müşterileri rahatlattığını söyledi. Aynı şekilde, alışveriş yapanlardan Ali Ergene de pazara güvenle gelebildiğini ve alışveriş sonrasında ürünlerin gramajını zabıta terazisinde kontrol ettiğini ifade etti.

Antalya’daki pazarlarda yapılan düzenlemeler ve denetlemeler sayesinde, müşterilerin güveni artarken esnaflar da kurallara uymak zorunda kaldı. Zabıta ekiplerinin titiz çalışması sayesinde, pazarda haksız kazanç sağlayanların önüne geçilmiş oldu. Bu uygulamalar, hem tüketicilerin haklarını korurken hem de dürüst esnafların önünü açmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Pazar Esnafına Göz Açtırmayan Zabıta! Gramajından Şüphelenenleri Tartıda Yakalıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin