1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Muğla’yı 8 Ayda 2 Milyon 600 Bin Yabancı Turist Ziyaret Etti!

Muğla’yı 8 Ayda 2 Milyon 600 Bin Yabancı Turist Ziyaret Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla, Akdeniz ve Ege’nin karşılaştığı yerde, doğal güzellikleriyle ünlü bir turizm şehridir. Şehir, 340 bin yataklı tesisleriyle hem yerli hem de yabancı turistlere hizmet vermektedir. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Muğla, Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Muğla’yı yılın 8 ayında 2 milyon 617 bin 473 yabancı turist ziyaret etmiştir. En fazla turist ise İngiltere’den gelmiştir, sırasıyla 1 milyon 118 bin 79 kişi ile. Rusya, Polonya, Almanya ve Hollanda da başlıca turist kaynakları arasındadır.

Vali İdris Akbıyık, Muğla’nın geçen yıl 3 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırladığını belirtmiştir. Bu yıl ise 2 milyon 617 bin 473 turist ziyaret etmiştir, geçen seneye göre yaklaşık %8 artış göstermiştir. Ayrıca her yıl 7 ila 10 milyon yerli turistin Muğla’yı ziyaret ettiği de belirtilmiştir. İngiltere, Muğla’nın en büyük kaynak pazarlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Vali Akbıyık, Muğla’nın deniz, kum, güneş kadar tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri ve lüks konaklama tesisleriyle ön plana çıktığını vurgulamıştır. Şehir, son yıllarda spor turizmiyle de dikkat çekmektedir ve birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapmıştır.

Muğla’da kültürel, sanatsal ve spor etkinliklerin her mevsim devam ettiği vurgulanmıştır. Vali Akbıyık, bu yıl bir öncekinden daha fazla turisti ağırlamayı hedeflediklerini dile getirmiştir. Muğla, turistler için sadece deniz ve güneşin ötesinde, zengin kültürel ve tarihi mirasıyla da dikkat çekmektedir. Sonuç olarak, Muğla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etmekte ve turizm potansiyelini arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’yı 8 Ayda 2 Milyon 600 Bin Yabancı Turist Ziyaret Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin