1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aile Destek Ödemeleri İle İlgili Son Gelişmeler – Eylül Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Ödemeleri İle İlgili Son Gelişmeler – Eylül Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte Aile Destek ödemesi sorgulama işlemleri devam etmektedir. 12 aylık bir program olan destek ödemeleri, Temmuz ayı itibarıyla sona ermiş ve resmi açıklamalar sonucunda bu yılın sonuna kadar uzatılmıştır. Destek ödemesinden yararlanan binlerce kişi, Eylül ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak etmektedir. Aile Destek Ödemeleri hakkında detaylar için sorgulama işlemlerine başvurulabilir.

Aile Destek Programı kapsamında her ay düzenli sosyal yardım alan hanelere ek olarak gelir kriterine göre destek alamayan haneleri de Türkiye Aile Destek Programı’na dahil ettiklerini belirten Bakan Göktaş, bugüne kadar hanelere toplamda 95,9 milyar lira destek sağladıklarını açıklamıştır. Bu desteklerle ihtiyaç sahiplerine yardım edilerek destek programının etkin bir şekilde uygulandığını vurgulamıştır.

Eylül 2024 Aile Destek Programı ödeme tarihi henüz açıklanmamıştır ancak her ayın ortasında gerçekleştirildiği bilinmektedir. Program kapsamında hanelere düzenli olarak destek ödemeleri yapılmakta olup bu desteklerle ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzanmaktadır. Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay yapılan ödemeyle birlikte toplamda 3,8 milyar lira destek sağlanacağı bilgisi paylaşılmıştır.

Aile Destek Paketi kapsamında her ay belirlenen tarihlerde 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemelerin sorgulanması için e-Devlet sistemi üzerinden “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına T.C kimlik numarasıyla giriş yapılması gerekmektedir. Bu sayede destek ödemelerinin durumu ve detayları görüntülenebilir.

Sonuç olarak, Aile Destek Ödemeleri devam etmekte olup her ay düzenli olarak belirlenen tutarlarda ödemeler yapılmaktadır. Program sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanarak sosyal yardımların etkin bir şekilde uygulandığına vurgu yapılmıştır. Aile Destek ödemelerinin sorgulanması için e-Devlet sistemine başvurulabileceği hatırlatılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile Destek Ödemeleri İle İlgili Son Gelişmeler – Eylül Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin