1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Putin: “Ukrayna’nın Rus Topraklarına Saldırmasına İzin Verilmesi, NATO ve ABD’yi Savaşa Dahil Eder!”

Putin: “Ukrayna’nın Rus Topraklarına Saldırmasına İzin Verilmesi, NATO ve ABD’yi Savaşa Dahil Eder!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10. St. Petersburg Uluslararası Birleşik Kültürler Forumu’na katıldıktan sonra “Rossiya-1” devlet televizyon kanalına verdiği röportajda, Ukrayna’nın Rus topraklarına saldırmasına izin verilmesinin, NATO ülkeleri, ABD ve Avrupa’nın Ukrayna’daki savaşa doğrudan katılması anlamına geleceğini belirtti. Putin, Kiev yönetimine Rus topraklarına saldırı imkanı verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu durumun NATO ülkelerini doğrudan çatışmaya sokabileceğini vurguladı.

Putin’a göre, Ukrayna’nın insansız hava araçları ve diğer araçlarla zaten Rus topraklarına saldırdığı bir gerçek. Ancak yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahların kullanılması farklı bir durumu ortaya çıkarabilir. Rus lider, bu durumun NATO ülkelerinin savaşa doğrudan katılmasına sebep olabileceğini ifade etti. Böyle bir durumda, ABD ve Avrupa’nın Ukrayna’daki savaşa müdahil olması, çatışmanın niteliğini ve yönelimini değiştirecektir. Putin, Rusya’nın bu durum karşısında tehditlere göre gerekli adımları atacağını belirtti.

Putin, Ukrayna ordusunun Batı üretimi modern yüksek hassasiyetli uzun menzilli sistemlerle saldırı yapma kapasitesine sahip olmadığını savundu. Bu tür sistemlerin sadece NATO ülkelerinin askeri personeli tarafından çalıştırılabileceğini belirtti. Rus lider, Ukrayna’nın bu tür silahları kullanmasının ancak Avrupa Birliği, ABD veya genel anlamda NATO’ya ait uydu bilgileri sayesinde mümkün olabileceğini ifade etti.

Sonuç olarak, Putin’ın açıklamaları Rusya’nın Ukrayna’daki savaşa ve bölgedeki gelişmelere yaklaşımını gözler önüne seriyor. Ukrayna’nın Rus topraklarına saldırmasına izin verme durumunun NATO ülkelerini savaşa doğrudan dahil edebileceği endişesini taşıyan Putin, böyle bir durumda gereken kararların alınacağını ve tehditlere karşı gerekli adımların atılacağını belirtiyor. Putin’ın açıklamaları, Ukrayna krizindeki tansiyonu yükseltebilecek nitelikte ve bölgedeki gerilimin artmasına yol açabilecek önemli bir gelişme olarak yorumlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin: “Ukrayna’nın Rus Topraklarına Saldırmasına İzin Verilmesi, NATO ve ABD’yi Savaşa Dahil Eder!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin