1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Fransa’da Çıkan Orman Yangınında 400 Hektarlık Alan Küle Döndü, 80 Kişi Tahliye Edildi!

Fransa’da Çıkan Orman Yangınında 400 Hektarlık Alan Küle Döndü, 80 Kişi Tahliye Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın Doğu Pireneler bölgesinde bulunan Castelnou köyünde çıkan orman yangını, 400 hektarlık bir alanı kül ederek 80 kişinin evlerinden tahliye edilmesine neden oldu. Yangın, öğle saatlerinde başladı ve hızla yayıldı. İtfaiye ve kurtarma ekipleri yangına müdahale etmek için seferber oldu.

Alevlerin 400 hektarlık bir alanı kapladığı yangına müdahale etmek üzere çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibi gönderildi. Yangın nedeniyle köydeki 80 kişi güvenli bir bölgeye tahliye edildi. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yangınla mücadelede 300 itfaiyeci, 9 uçak ve 3 helikopterin görev aldığını sosyal medya üzerinden duyurdu.

Yangının başladığı Castelnou köyü, etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilen 80 kişiye güvenli bir bölge sağlandı. İtfaiye ekipleri ve hava araçları koordineli bir şekilde yangına müdahale etmeye çalışıyor.

Orman yangını, Doğu Pireneler bölgesindeki Castelnou köyü yakınlarında çıktı ve hızla yayılarak 400 hektarlık bir alanı etkiledi. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor. İtfaiye ekipleri, helikopterler ve uçaklar yangına karşı koordineli bir mücadele yürütüyor.

Bölgedeki orman yangını, 400 hektarlık bir alanı etkileyerek önemli zararlara neden oldu. Yangının söndürülmesi için bölgeye geniş çaplı bir müdahale yapıldı ve 80 kişi evlerinden tahliye edildi. İtfaiye ve kurtarma ekipleri, yangınla mücadelede büyük bir özveri gösteriyor.

Doğu Pireneler bölgesindeki orman yangını, 400 hektarlık alanın kül olmasına ve 80 kişinin evlerinden tahliye edilmesine neden oldu. İtfaiye ekipleri ve hava araçları yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına almaya çalışıyor. Olayla ilgili detaylı bilgiler İhlas Haber Ajansı (İHA) kaynaklıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da Çıkan Orman Yangınında 400 Hektarlık Alan Küle Döndü, 80 Kişi Tahliye Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin