1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD’de Hızla Büyüyen Orman Yangınları 100 Bin Dönümlük Alanı Kül Ediyor!

ABD’de Hızla Büyüyen Orman Yangınları 100 Bin Dönümlük Alanı Kül Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin California eyaletinde son bir hafta içerisinde çıkan üç büyük orman yangını, hızla büyüyerek 100 bin dönümden fazla alanı küle çevirdi. Angeles Ulusal Ormanı’ndaki “Bridge” yangını Los Angeles ve San Bernardino County’e yayılarak Mountain High Kayak Merkezi’ni sardı. Bu yangında Mount Baldy ve Wrightwood köylerinde en az 33 ev yandı ve 2 bin 500 yapının tehlike altında olduğu belirtildi. Diğer bir yangın olan “Line” yangını ise 5 Eylül’de başlayarak 34 bin 729 dönümden fazla alana yayıldı ve kontrol altına alınabilen yüzde 14 oranında oldu. Bu yangın da evler ve iş yerleri dahil olmak üzere 65 binden fazla yapının risk altında olduğu aktarıldı. Üçüncü yangın ise Orange County’de 9 Eylül’de çıkan ve Riverside County’ye sıçrayan “Airport” yangınıydı. Bu yangında 22 bin 376 dönümden fazla alan küle dönerken 10 bin 500 yapının tehdit edildiği ve 5 itfaiyeci ile 2 sivilin yaralandığı belirtildi.

California Ormancılık ve Yangından Korunma Departmanı (CAL FIRE) verilerine göre müdahaleye devam eden yangınlara karşı 51 yangın söndürme helikopteri, 9 uçak, 520 itfaiye aracı, 75 buldozer ve 141 su tankeri destek veriyor. Bunun yanı sıra 34 yaşındaki bir adamın yangın çıkardığı şüphesiyle gözaltına alındığı da belirtildi.

Hızla büyüyen yangınlarda onlarca evin yanarken, toplamda 100 bin dönümden fazla alanın küle dönmesi büyük bir zarara neden oldu. Ekiplerin yoğun çabaları ile alevlerle mücadele devam ederken, yapılan çalışmalarla alevlerin kontrol altına alınması ve yangınların yayılmasının engellenmesi için çaba gösteriliyor.

Yangınlar nedeniyle ağaçların, bitkilerin ve canlıların yaşam alanlarının yok olması ve insanların evlerini kaybetme riski, California eyaletinde büyük endişe yaratmaktadır. Yangınları söndürme çalışmalarının yanı sıra, alevlerin neden olduğu zararların en aza indirilmesi ve zarar gören alanların yeniden canlandırılması için de çalışmalar yürütülmektedir. Güvenlik güçleri, itfaiye ekipleri ve gönüllülerin canla başla sürdürdüğü mücadele, eyalet genelindeki yangınların kontrol altına alınması ve zararların en aza indirilmesi hedeflenmektedir.

California’daki yangın durumuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam ederken, bölgedeki insanların ve doğal yaşamın güvenliği için alınan önlemler artarak devam etmektedir. Söndürme çalışmaları ve müdahalelerin hız kesmeden devam ettiği belirten yetkililer, vatandaşlardan da yangın riskine karşı dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını istemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Hızla Büyüyen Orman Yangınları 100 Bin Dönümlük Alanı Kül Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin