1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji: İstanbul ve diğer illere şiddetli sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji: İstanbul ve diğer illere şiddetli sağanak yağış uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu haritasını yayınladı ve il il uyarılar yaptı. İstanbul ve birçok ilde şiddetli sağanak yağmur beklendiği belirtildi. Sıcaklıkların 5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Ülkenin batı kesimleri ve kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İskenderun Körfezi çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği belirtildi. Diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Marmara ve Ege’nin batısı ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde, özellikle İzmir çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif esmesi beklenirken, yarın Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar olabileceği uyarısı yapıldı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Avrupa’da etkili olan yağışlı ve serin havanın Yunanistan’a kadar yayılacağını belirtti. Ege, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerinin etkileneceğini ve Lodos’un sıcaklık düşüşünü engelleyeceğini ifade etti. Bazı bölgelerde yaşanabilecek su baskınlarına dikkat çekti.

En yüksek dağımız olan Ağrı Dağı’nda kar yağışı etkili oldu. Türkiye’nin en yüksek noktası beyaza büründü. 2 gündür devam eden sağanaklar hayatı olumsuz etkilerken, dağcılar kar yağışına hazırlıksız yakalandılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Marmara ve Ege’nin batısı ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar, ani seller, su baskınları, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Bölge bölge hava durumu tahminleri ise şu şekilde: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli sağanak yağışların görüleceği bölgelerde tedbirli olunması önemli. İstanbul, Edirne, İzmir, Antalya ve diğer iller için ise yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı bulutlu ve açık hava beklenirken, rüzgarın zaman zaman kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı.

Denizlerde ise Ege’de fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor. Karadeniz ve Akdeniz’de yağışlı bir hava hakim olacak. Van Gölü’nün güneydoğu kesimlerinde de rüzgarın etkili olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji: İstanbul ve diğer illere şiddetli sağanak yağış uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin