1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze’de Katliam: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 41 Bin 20’ye Yükseldi!

Gazze’de Katliam: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 41 Bin 20’ye Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar devam ediyor ve Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son 24 saatte düzenlenen 3 saldırıda 32 Filistinli hayatını kaybetti, 100 Filistinli ise yaralandı. Bu saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 41.020’ye yükselirken, yaralıların sayısı da 94.925’e ulaştı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu saldırılardan en sonuncusu ise Han Yunus kentindeki El Mevasi bölgesine yapıldı. Bu bölge daha önce güvenli bölge olarak ilan edilmiş ve sivillerin çadırlarının bulunduğu bir alandı. Ancak İsrail’in hava saldırısı sonucunda 19 kişi hayatını kaybetti ve 60 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların devam ettiğine ve son 24 saat içinde 3 saldırının gerçekleştiğine vurgu yapıldı. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı ve yaralı sayısının da hızla yükseldiği belirtildi. Filistinliler büyük bir insanlık dramıyla karşı karşıya kalmış durumda ve uluslararası toplumdan yardım bekliyorlar.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 339 gündür devam ediyor ve bu süre zarfında binlerce Filistinli hayatını kaybetti ya da yaralandı. Filistin halkı, uluslararası toplumun sessizliğine rağmen direnişlerini sürdürmekte kararlı görünüyor. Ancak acil bir şekilde uluslararası toplumun bu insanlık dramına müdahale etmesi gerekiyor. Aksi halde daha fazla masum insanın hayatını kaybetmesi kaçınılmaz olabilir.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerekiyor. Masum insanların hayatlarını kaybetmemesi için acil önlemler alınmalı ve saldırıların bir an önce durdurulmalıdır. Filistin halkı için adaletin sağlanması ve barışın tesis edilmesi hayati derecede önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Katliam: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 41 Bin 20’ye Yükseldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin