1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Darth Vader’i Seslendiren James Earl Jones 93 Yaşında Toprağa Verildi

Darth Vader’i Seslendiren James Earl Jones 93 Yaşında Toprağa Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük film serilerinden biri olan Star Wars’un kötü adamı olarak tanınan ve Darth Vader karakterine ses veren Amerikalı aktör James Earl Jones, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ünlü bilim kurgu serisindeki karakteriyle sevilerek hatırlanacak olan Jones, 200’den fazla filmde yer alarak sinema dünyasına büyük katkılar sağlamıştır.

Jones’un vefat haberi sinema dünyasında derin bir üzüntü yaratmıştır. Geçmişte Darth Vader karakterine hayat veren James Earl Jones için unutulmaz bir veda düzenlenmiştir. Jones, ailesinin yanında huzur içinde hayatını kaybederken ölüm nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Star Wars’un yaratıcısı George Lucas, James Earl Jones’un vefatıyla ilgili duygularını “Her şey için teşekkürler James. İnanılmaz bir oyuncuydu. Hem sanatta hem de ruhta en eşsiz bir sesti. Neredeyse yarım asır boyunca ‘Darth Vader’dı ama işin sırrı güzel bir insan olmasıydı. Tüm rollerine derinlik, samimiyet ve anlam kattı. James’i pek çoğumuz özleyecek.” sözleriyle dile getirmiştir.

ABD’nin New York şehrinde bulunan Empire States binası, James Earl Jones’un ölümü üzerine Darth Vader figürü ile aydınlatılarak onun anısına bir veda gösterisi düzenlenmiştir. Bu veda gösterisiyle Jones’un sinema ve tiyatro dünyasındaki büyük emekleri bir kez daha anılmıştır.

James Earl Jones, sesi ve oyunculuğuyla sinema dünyasında eşsiz bir yere sahipti. Darth Vader karakteriyle özdeşleşen ve hayranlarının sevgisini kazanan Jones, vefatıyla birçok sevenini derin bir üzüntüye boğmuştur. Sinema tarihinde unutulmaz bir iz bırakan Jones, sevilen karakteriyle ve diğer rolleriyle her zaman hatırlanacak ve özlenecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Darth Vader’i Seslendiren James Earl Jones 93 Yaşında Toprağa Verildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin