1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Balık Fiyatları Havada Uçtu! İşte Son Durum

Balık Fiyatları Havada Uçtu! İşte Son Durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizlerdeki av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte balık fiyatları yükseldi. Geçen yıla göre önemli artışlar yaşandı. Hamsinin kilogram fiyatı geçen sene 45.83 TL iken bu yıl 116 liraya yükseldi. Sarıkanatın kilogram fiyatı da artarak 150 liradan 225 liraya çıktı. Lüfer kilogram fiyatı 700 liraya, çipura ise 500 liraya yükseldi. Palamut fiyatlarında bolluk yaşanmasına rağmen diğer balıklarda yüksek artışlar meydana geldi.

Hüsrana uğrayan dar gelirli vatandaşlar, balık fiyatlarındaki artışlar nedeniyle etten alamadıkları proteini balıktan almaya çalıştılar. İzmir Balık Hali’ne göre, palamudun kilogram fiyatı 100 lira iken tezgahlarda farklı gramaj ve boyutlarda 50-100 lira arasında satılmaktadır. Zargana fiyatları yüzde 20 artarken, levrek 800 lira, kalkan 700 lira olarak fiyatlandı.

İstanbul’da ise balık fiyatları daha da yüksek. Çipuranın kilogram fiyatı 700 lira, levrek 1.250 lira, hamsi 160 lira, kalkan 1.200 lira ve palamut 110 lira olarak belirlendi. Geçen yıla göre İstanbul’da da ciddi fiyat artışları yaşandığı görüldü.

Yüksek enflasyon, balık fiyatlarının artışında önemli bir etken oldu. Bu durum balıkçıları da olumsuz etkiledi. Av yasağının kalkmasıyla denize açılan balıkçılar, karşılarında zamlı fiyatlarla karşılaştılar. Geçen yıla göre palamut fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmazken, diğer balıklarda yüksek oranda fiyat artışları gerçekleşti.

Balık fiyatlarındaki bu yükseliş, vatandaşların protein ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorluk yaşamalarına neden oldu. Et fiyatlarındaki artışlarla birlikte balık fiyatlarının da yüksek olması, dar gelirli vatandaşları olumsuz etkiledi. Balıkçılık sektöründe yaşanan bu fiyat artışlarının, denizlerdeki av yasağı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değiştiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Balık Fiyatları Havada Uçtu! İşte Son Durum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin