1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 300 Milyar Dolarlık Fon Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı: Sülün Osman Yöntemiyle Mağdurların Canı Yanıyor!

300 Milyar Dolarlık Fon Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı: Sülün Osman Yöntemiyle Mağdurların Canı Yanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endonezya’nın ilk Devlet Başkanı Ahmed Sukarno’nun altınlarına karşılık Avrupa’dan 300 milyar dolarlık fon geleceği vaadiyle parasını toplayan bir çetenin, Sülün Osman yöntemini kullandığı ortaya çıktı. Bursa’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada çete üyesi Mehmet Emin Saraç’ın yeğeni Osman Saraç da yargılanıyor. Çete, iş insanlarına, bürokratlara, siyasetçilere ve gurbetçilere sahte belgelerle yüksek kar vaat ederek paralarını topladı. Kanal İstanbul ve 3. köprü yapımına fon sağlanacağı da iddialar arasındaydı. Mağdur olanlar arasında sosyal medyada Osman Saraç ve ailesinin lüks yaşantısını paylaşarak tepki gösterdiler.

Osman Saraç, 2021’de vefat eden Mehmet Emin Saraç’ın yeğeni olarak tanınıyor. Emin Saraç’ın çocukları arasında YÖK eski Başkanı Yekta Saraç ve Ciner Grubu’nda yöneticilik yapan Fatih Saraç da bulunuyor. Osman Saraç’ın, çete lideri olduğu iddia edilen dolandırıcılık olaylarında, birçok devlet büyüğünün ve mafyanın isimlerini kullanarak 45 milyon Euro dolandırdığı belirtiliyor. Sahte belgeler üreterek, para toplamak için Denizbank’ta açtığı hesapta 320 milyon Euro olduğunu gösterdiği de ortaya çıktı.

SÖZCÜ, iki ay önce fon vurgununu manşet yaparak gündeme taşımıştı. Çetenin para toplamak için çanta dolusu euro ile çekilmiş fotoğraflar kullandığı iddia ediliyor. Ayrıca, fon vurguncularının son derece organize çalıştığı ve sahte belgeler ürettiği belirtiliyor. Osman Saraç’ın kurbanlarıyla temas kurarken kendisini hoca olarak tanıttığı ve sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı da ortaya çıkan bilgiler arasında.

Bu dolandırıcılık olayları, Türkiye’de büyük yankı uyandırmış ve mağdurların yaşadığı hüsran ortaya çıkmıştı. Sülün Osman çetesi olarak anılan grup, uzun yıllar boyunca insanların duygularını sömürerek milyarlarca dolarlık vurgunlar yapmıştı. Yargılama devam ederken, dolandırıcılıkla suçlanan Osman Saraç ve çete üyeleri adalet karşısında hesap vermek zorunda kalacaklar. Yaşanan bu skandal, Türkiye’de finans dünyasını derinden sarsmış ve dikkat çekici bir olay olarak tarihe geçmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
300 Milyar Dolarlık Fon Dolandırıcılığı Ortaya Çıktı: Sülün Osman Yöntemiyle Mağdurların Canı Yanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin