1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Güney Avustralya’dan Çocuklara Sosyal Medya Yasağı: Endüstri Çocukları Ele Geçirdi!

Güney Avustralya’dan Çocuklara Sosyal Medya Yasağı: Endüstri Çocukları Ele Geçirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Avustralya Yüksek Mahkemesi, çocukların bağımlılığını endüstrileştirdiğini iddia ederek 14 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı getirmeyi planlıyor. dünya genelinde, ekran bağımlılığı çocuklar için büyük bir tehlike haline gelmiştir. Bu durum, küçük çocukların gelişimini olumsuz etkilemektedir. Avustralya da diğer ülkeler gibi bu konuda harekete geçerek çözüm arayışına girmiştir. Eski Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert French tarafından hazırlanan raporda, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya kullanımının yasaklanması önerilmektedir.

Başbakan Malinauskas, raporda yer alan yasal düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya kullanımının yasaklanması gerektiğini belirtmiştir. Malinauskas, sosyal medyanın Avustralyalıların ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek, tüm eyaletleri bu yasayı benimsemeye çağırmıştır. Ayrıca, sosyal medya platformlarının bağımlılığı endüstrileştirdiğini iddia eden Malinauskas, gençlerin bağımlılıkları üzerinden para kazandıklarını dile getirmiştir.

Yasa tasarısında, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya kullanımının yasaklanması ve çocukların hesap açması durumunda şirketlere para cezası uygulanması gibi düzenlemeler yer almaktadır. Tasarı, Güney Avustralya’da önce parlamentoya sunulacak ve ardından diğer eyaletlere de sunulması beklenmektedir. Buna göre, 14 yaş altı çocukların sosyal medya kullanabilmeleri için ebeveynlerinden onay almaları gerekecektir.

Bu kararın arkasındaki temel neden, çocukların internet ve telefon bağımlılığının ciddi bir sorun olması ve bu durumun çocukların psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler yaratmasıdır. Avustralya, çocukları bu tür olumsuz etkilerden korumak için önlem almak istemektedir. Bu yasakla birlikte, çocukların daha sağlıklı bir sosyal çevre edinmeleri ve gelişmeleri hedeflenmektedir. Sonuç olarak, Avustralya’da güvenli ve sağlıklı bir sosyal medya kullanımı için adımlar atılmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Avustralya’dan Çocuklara Sosyal Medya Yasağı: Endüstri Çocukları Ele Geçirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin