1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fırtına ve Yağmur Osmaniye ve Adana’yı Vurdu: Ağaçlar Devrildi, Ev Çatısı Uçtu!

Fırtına ve Yağmur Osmaniye ve Adana’yı Vurdu: Ağaçlar Devrildi, Ev Çatısı Uçtu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına, Osmaniye’nin Kadirli ve Adana’nın Kozan ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağmurun şiddetiyle birlikte ilçe merkezlerinde yollar ve caddeler su altında kaldı, bu durum sürücülerin ilerlemesini zorlaştırdı.

Kadirli Caddesi’nde bulunan ağaçlar ve Tepecikören Mahallesi’ndeki telefon direkleri fırtınanın etkisiyle yola devrildi. Şevkiye Mahallesi’nde ise rüzgarın şiddeti nedeniyle bir evin çatısının uçtuğu bildirildi. Akdam Mahallesi’nde ise dolu yağışı etkili oldu, çevrede hasara neden oldu.

Ayrıca, Adana’nın Sarıçam ilçesi Kösefakılı Mahallesi ve Feke ilçesi Belenköy Mahallesi’nde yıldırım düşmesi sonucu orman yangınları meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kösefakılı Mahallesi’ndeki yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, Belenköy’deki yangının etrafının çevrildiği ve büyük oranda kontrol altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Genel olarak, hava durumu nedeniyle yaşanan olumsuz olaylar neticesinde bölgede önlem alınması gerektiği vurgulandı. Sağanak yağış, fırtına ve dolu yağışı ile birlikte meydana gelen olaylarda ev ve araçlarda maddi hasarlar meydana geldiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların yağışlı havalarda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini hatırlattı.

Yaşanan doğal afetler sonucunda çevre ve orman yangınlarıyla mücadele edilmesi gerektiği vurgulanırken, ekiplerin yangınları kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi. Özellikle yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınlarına karşı hızlı ve etkili müdahalenin önemine dikkat çekildi.​​

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fırtına ve Yağmur Osmaniye ve Adana’yı Vurdu: Ağaçlar Devrildi, Ev Çatısı Uçtu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin