1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Tüzük Kurultayı’nda Önseçim Maddesine Binlerce Oy İle Onay!

CHP Tüzük Kurultayı’nda Önseçim Maddesine Binlerce Oy İle Onay!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Tüzük Kurultayı’nda dün tüzük metnindeki tüm maddeler oy çokluğuyla kabul edildi ve en çok tartışılan önseçim maddesine binin üzerinde oy çıktı. Böylece CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir yıl aradan sonra tekrar delegenin desteğini almış oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen ve 3 gün sürecek partisinin tüzük kurultayında konuştu. “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” sloganıyla gerçekleşen tüzük kurultayında Özel, partililere hitaben önemli mesajlar verdi.

Partinin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu vurgulayan Özel, 31 Mart seçimlerinde milletin verdiği desteğin büyük bir sorumluluk ve yatırım kredisi olduğunu belirtti. Kavga ve kutuplaşmanın iktidarın son çaresi olduğunu ifade eden Özel, partinin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Özel, tüzük kurultayında alınan kararlara da değinerek, önseçim konusunda yapılan oylamaları ve kabul edilen maddeleri açıkladı. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Tüzük metninde yer alan maddelerin detayları da paylaşıldı. Kongrelerin üç yılda bir yapılacağı, genel başkan adayı olmak için gereken şartlar, milletvekili adaylarının saptanma yöntemleri ve üç dönem kuralı gibi konular ele alındı.

CHP Tüzük Kurultayı’nda önseçim maddesinin binin üzerinde oy ile kabul edilmesi dikkat çekti. Bu maddeye ilişkin detaylar ve alınan kararlar, delegeler tarafından büyük destek gördü.

Genel Başkan Özgür Özel, tüzük kurultayının sonunda yapılan teşekkür konuşmasında, partinin birlik ve beraberlik içinde ilerleyeceğinin altını çizdi ve Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını belirtti. Bu adımın, partinin geleceği için atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Tüzük Kurultayı’nda Önseçim Maddesine Binlerce Oy İle Onay!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin