1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. BM Raportörü: İsrail’in Filistin’e Yönelik Şiddeti Tehlike Sinyali!

BM Raportörü: İsrail’in Filistin’e Yönelik Şiddeti Tehlike Sinyali!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik artan şiddetinin ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uluslararası toplumu uyardı.

Francesca Albanese’nin açıklamalarına göre, İsrail’in son dönemde Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırıları artış göstermektedir. Bu saldırılar, Filistin halkını yerinden etme ve topraklarını genişletme amacı taşımaktadır. Ayrıca, İsrail’in Batı Şeria’nın kuzeyine yoğunlaştırdığı saldırılar, 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin halkına karşı işlediği ağır insan hakları ihlallerinin arttığını göstermektedir.

Albanese’nin uyarısına göre, İsrail’in Gazze’den başlayarak işgal altındaki tüm Filistin topraklarına yayılma riski vardır. Bu süreçte, İsrail’in kontrolü altında hiçbir Filistinli güvende değildir. Üst düzey İsrailli liderlerin ve yetkililerin soykırımcı şiddeti kışkırtıcı açıklamalarının cezasız kalması, durumu daha da tehlikeli hale getirmektedir.

İsrailli yetkililerin Batı Şeria’yı “mini Gazze’ye dönüştürme” çabaları ise endişe vericidir. Bu çağrılar, Batı Şeria’da artan ölümler ve yıkıma neden olan askeri operasyonlara dönüşmektedir. Son aylarda Batı Şeria’ya yönelik saldırılar artmış, mülteci kampları da hedef alınmıştır. Bu saldırılarda 652 Filistinli öldürülmüş, binlercesi yaralanmış, 3 binden fazla kişi yerinden edilmiş ve binlercesi keyfi olarak gözaltına alınmıştır.

Birleşmiş Milletler raportörü, uluslararası toplumu, İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırım riskini sona erdirmek, hesap verebilirlik sağlamak ve Filistin topraklarını sömürgeleştirme pratiğine son vermek konusunda adım atmaya çağırmıştır. Bu çerçevede, uluslararası toplumun İsrail’in bu tür saldırılarını ciddi bir şekilde ele alması ve gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulanmaktadır. Francesca Albanese’nin uyarıları, İsrail-Filistin sorununun barışçıl bir çözümü için atılması gereken adımların ne kadar acil ve önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Raportörü: İsrail’in Filistin’e Yönelik Şiddeti Tehlike Sinyali!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin