1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Azerbaycan Dışişleri Bakanı: “Ermenistan’a Ciddi Uyarı!”

Azerbaycan Dışişleri Bakanı: “Ermenistan’a Ciddi Uyarı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Sırbistan Dışişleri Bakanı Marko Djuric ile Bakü’de gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, Ermenistan’ın barışa ilgi göstermesi gerektiğini belirtti. Djuric’in resmi ziyareti sırasında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ilişkileri ele alındı. Bayramov, Azerbaycan’ın ilk kez Sırbistan’a doğal gaz ve petrol ihracatını artırmayı planladığını açıkladı. Aralarındaki anlaşmaların hayata geçirilmesi üzerine müzakere edildi. Her iki bakan, barış anlaşması taslağı ve bölgedeki gerginlikler hakkında da görüş alışverişinde bulundular.

Bayramov, Ermenistan’ın askeri bütçesinin arttığını ve bölgede istikrarı tehdit ettiğini söyledi. Ermenistan’a tavsiyesinin, barışa ciddi şekilde yaklaşması gerektiğini vurguladı. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü destekleyeceklerini belirten Djuric, uluslararası hukuka verdikleri önemi vurguladı. Sırbistan, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne destek verdiğini ve barış içinde yaşamak istediğini söyledi. Balkanlar’da yaşanan sıkıntılara dikkat çekti ve Kosova’daki Sırp nüfusunun haklarının korunmasını talep etti.

Djuric, son 10 yılda Sırbistan’ın ekonomik başarısından da bahsederek, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini ve dostluğun pekiştirilmesini hedeflediklerini belirtti. ADA ile Diplomasi Akademisi arasında imzalanan anlaşmanın da bu dostluğu güçlendireceğini söyledi. Seçimlerin demokratik bir şekilde gerçekleştiğini ve Azerbaycan halkını tebrik ettiğini dile getirdi.

Dışişleri bakanları, Ermenistan’ın tutumunu ciddi şekilde gözden geçirmesi gerektiğini ve barışçıl çözümler bulunması gerektiğini vurguladılar. İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması ve stratejik ortaklık ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde adımlar atıldı. Djuric, bölgedeki sorunlara dikkat çekerek, uluslararası hukukun önemine vurgu yaptı. Her iki bakan da, gelecekteki iş birliğine yönelik olumlu mesajlar vererek, dostluğun pekiştirilmesini önemsediklerini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Dışişleri Bakanı: “Ermenistan’a Ciddi Uyarı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin