1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. BM Genel Sekreter Yardımcısı: Gazze’de Durum “Umutsuğun Ötesinde”

BM Genel Sekreter Yardımcısı: Gazze’de Durum “Umutsuğun Ötesinde”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda yaşanan felaketi tarif ederek, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de sivillerin vicdansızca acı çektiğini ve umutsuzluğun ötesinde bir durumun olduğunu belirtti. Msuya, Gazze’deki BM insani yardım çalışanlarının karşılaştığı benzersiz zorluklara da değindi. İsrail’de Filistinli tutuklulara yönelik kötü muamele haberlerinin artması üzerine BM çalışanlarının ulaşım güçlükleri yaşadığını ve ofisleri ile araçlarının hedef alındığını açıkladı. BM Genel Sekreter Yardımcısı, uluslararası hukuka ve insanlık duygusuna sığmayacak bu acıya karşı tüm üye devletlerin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Msuya, Gazze’de yaşanan trajik durumun, uluslararası hukukun çiğnenerek insanlık onurunun yok sayıldığı bir dönemi işaret ettiğini, Filistin halkının sınırların ötesine itildiğini ifade etti. Sivillerin açlık, susuzluk, hastalık ve evsizlikle karşı karşıya olduğunu belirten Msuya, özellikle çocuk felci virüsünün yayılmasının engellenmesi için gereken ortamın sağlanması gerektiğini dile getirdi. BM yetkilisi, uluslararası camiaya Gazze’deki duruma çözüm bulmak ve kalıcı bir ateşkes sağlamak için çağrıda bulundu.

Msuya, kısa bir süre önce yaşanan Gazze’deki felaketin, uluslararası toplumun artık harekete geçmesi gerektiğini haykırdığını belirtti. Bölgedeki gerginliğin tehlikeli bir noktaya ulaştığını ve tüm üye devletlerin uluslararası hukuka saygı göstermesi, Gazze’deki düşmanlıkların sonlandırılması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması için çaba harcaması gerektiğini vurgulayan Joyce Msuya, Gazze’deki felaketin boyutunu anlatırken duyduğu endişeyi ve umutsuzluğu dile getirdi. Devam eden acı, müdahale edilmediği takdirde felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Genel Sekreter Yardımcısı: Gazze’de Durum “Umutsuğun Ötesinde”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin