1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Saldırıları Sonucunda Gaza’da Ölü Sayısı 40 Bini Geçti

İsrail Saldırıları Sonucunda Gaza’da Ölü Sayısı 40 Bini Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 602’ye ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde İsrail ordusunun 68 Filistinliyi öldürdüğü ve 77 Filistinliyi yaraladığı belirtildi. Toplamda ise saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 602, yaralıların sayısının ise 93 bin 855 olduğu ifade edildi.

Gazze’de yaşanan zulüm olaylarına son vermek için çaba gösterilse de İsrail’in saldırıları devam etmektedir. Gazze Şeridi’ndeki çeşitli bölgelerde gerçekleşen 4 ayrı katliamda 68 Filistinli hayatını kaybetmiş, 77 Filistinli ise yaralanmıştır. Saldırıların sonucunda toplam ölü sayısı 40 bin 602’ye ulaşırken, yaralı sayısı da 93 bin 855’e yükselmiştir.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırıları sonucu enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi. İsrail tarafından yapılan engellemeler nedeniyle ölü bedenlerin kaldırılmasında zorluklar yaşanmaktadır.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verilmesi ve barışçıl çözümlerin bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Gazze’de yaşanan insanlık dışı durumların sona erdirilmesi ve Filistin halkının haklarının korunması için uluslararası toplumun harekete geçmesi kaçınılmazdır.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına son verilmesi ve barışçıl çözümlerin bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Gazze’de yaşanan zulüm olaylarının sona erdirilmesi ve Filistin halkının haklarının korunması için uluslararası toplumun harekete geçmesi önemlidir. Bu şekilde, Gazze ve bölgedeki diğer Filistin topraklarında yaşanan zorluklar sona erebilir ve insanlık onuruna yakışır bir yaşam sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırıları Sonucunda Gaza’da Ölü Sayısı 40 Bini Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin