1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Muson Yağışları Tayland’ı Vurdu: 22 Kişi Hayatını Kaybetti, 19 Kişi Yaralandı

Muson Yağışları Tayland’ı Vurdu: 22 Kişi Hayatını Kaybetti, 19 Kişi Yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Asya’daki muson yağışları, Tayland’da büyük felaketlere neden oldu. Tayland Afet Önleme Departmanı (DDPM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 16-25 tarihleri arasında ülke genelinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 22 kişi hayatını kaybetti ve 19 kişi yaralandı. Bu felaketler sonucunda 21 bin 824 hane etkilendi. Yağışlar nedeniyle Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Phetchabun ve Nakhon Si Thammarat eyaletleri sel bölgesi ilan edildi ve Tayland Meteoroloji Departmanı, yağışların ay sonuna kadar devam edeceği uyarısında bulundu. Tayland’ın Kuzey bölgelerinde etkili olan yağışlar ve sel sularının ilerleyen günlerde başkent Bangkok’u etkileme ihtimali endişe yarattı.

Tayland’ın yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra ve beraberindeki heyet, sel felaketi yaşanan Kuzey eyaletlerinde afet bölgelerini ziyaret etti. Başbakan Shinawatra, Nan eyaletinde yardım botuyla gıda ve erzak dağıtımına katıldı ve evlerinden tahliye edilen vatandaşlar için kurulan acil durum merkezini ziyaret etti. Başbakan, yaşanan felaketlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken “Tayland’ın kronik sorunu haline gelen su baskınları konusunda ciddi çözümler üreteceklerini” belirtti.

Muson yağışları sebebiyle Tayland genelinde yaşanan felaketler, ülkenin birçok şehrini sular altında bıraktı. Sel ve toprak kaymaları sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı bildirildi. Tayland Meteoroloji Departmanı, yağışların devam edeceği uyarısında bulunurken özellikle Chao Phraya nehri aracılığıyla Bangkok’un da etkilenebileceği belirtildi. Başbakan Shinawatra ve beraberindeki heyetin afet bölgelerini ziyaret ederek yardım çalışmalarına katılması, vatandaşlara moral verdi. gelecek günlerde alınacak önlemlerle benzer felaketlerin önüne geçileceği umuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muson Yağışları Tayland’ı Vurdu: 22 Kişi Hayatını Kaybetti, 19 Kişi Yaralandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin