1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hamas, İsrail’in Yeni Teklifini Reddetti: “İsrail İşgali Kalıcı Hale Getirir”

Hamas, İsrail’in Yeni Teklifini Reddetti: “İsrail İşgali Kalıcı Hale Getirir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2 Temmuz’da açıkladığı ateşkes teklifine bağlı olduklarını belirten Hamas hareketi, Mısır’ın başkenti Kahire’de kendilerine sunulan yeni teklifi kabul etmedi. Hamas yetkilisi, önceki teklifte varılan mutabakatın uygulanabileceğini ancak yeni teklifin İsrail’in işgalini kalıcı hale getireceği gerekçesiyle reddedildiğini ifade etti. Hamas, herhangi bir anlaşmanın kalıcı ateşkesi ve İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesini içermesi gerektiğini vurguladı ve bu şartların yeni teklifte yer almadığını belirtti.

Hamas yetkilisi, Kahire’de kendilerine sunulan teklifin İsrail’in taleplerini içerdiğini, Philadelphi Koridoru olarak adlandırılan 14 kilometrelik Mısır ile Gazze sınırının kontrolünün İsrail’e bırakıldığını ve İsrail askeri varlığının Gazze’de devam etmesinin öngörüldüğünü aktardı. Bu şartları kabul etmeyeceklerini belirten Hamas heyeti, Kahire’deki görüşmelerden ayrıldı. Aynı zamanda, İsrail heyetinin de Kahire’den ayrılarak ülkeye geri döndüğü bildirildi.

İsrail medyası da Kahire’de bulunan İsrail heyetinin ülkeye dönme kararı aldığını duyurdu. Ateşkes ve esir takası anlaşması müzakereleri için Kahire’de bulunan İsrail heyetinin ilerleme kaydedilme şansının zayıf olduğu belirtildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor. Gazze’ye yönelik saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 binden fazla can kaybının yaşandığı ve her geçen gün arttığı belirtildi.

Sonuç olarak, ABD Başkanı Joe Biden’ın öncülüğünde başlatılan ateşkeste görüşmeler henüz sonuçsuz kalmıştır. Hamas, İsrail’in Gazze’ye yönelik taleplerini karşılamayan yeni teklifi reddederken, İsrail’in de esir takası konusunda Hamas ile anlaşma yapmak istememesi süreci tıkanıklığa sokmuştur. Bu durum, bölgede artan insanlık felaketinin derinleşmesine ve çözüm bulunamayan bir krizin devam etmesine neden olmaktadır. İlerleyen günlerde taraflar arasında yapılacak görüşmelerin sonucu bu durumu değiştirebilir ancak şu an için ateşkes ve anlaşma sağlanmış değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas, İsrail’in Yeni Teklifini Reddetti: “İsrail İşgali Kalıcı Hale Getirir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin